Ekstra Bladet

Blev kun 28 år Nu mindes de kongelige Avicii

- RUNE MELCHIOR SJØRVAD & JOSEPHINE FOGSGAARD rms@eb.dk; jnf@eb.dk

Den svenske stjerne-dj, producer og hitmager Avicii blev fredag eftermidda­g fundet død i byen Muscat i Oman.

Kunstneren fra Stockholm med det borgerlige navn Tim Bergling blev kun 28 år. Dødsfaldet blev fredag aften bekraeftet af hans pressekont­akt Ebba Lindqvist.

– Det er med stor sorg, at vi må meddele, at Tim Bergling, kendt som kunstneren Avicii, er død. Han blev fundet død i Muscat, Oman fredag eftermidda­g lokal tid. Familien er knust, og vi beder om at vise hensyn, og at man lader dem vaere i fred i denne svaere tid. Der vil ikke komme flere pressemedd­elelser, oplyste hun ifølge det svenske medie Dagens Nyheter.

Kongelig hofleveran­dør

Flere kunstnere har efterfølge­nde mindet den svenske DJ og producer, der blandt andet står bag sange som ’Wake me up’ og ’Hey Brother’.

Avicii spillede ved den svenske prins Carl Philip og prinsesse Sofias bryllup tilbage i juni 2015.

Kort efter delte Avicii et billede fra det kongelige bryllup med teksten:

’Mange tak for den fantastisk­e oplevelse, og for at jeg måtte vaere med på jeres specielle aften. Tillykke prins Carl Philip og prinsesse Sofia. Jeg ønsker jer kun det bedste’.

Fantastisk musik

Efter fredagens nyhed om hans død, bliver han nu mindet af prins Carl Philip og prinsesse Sofia.

– Det er med stor sorg, at vi har modtaget beskeden om, at Tim Bergling er gået bort. Vi er taknemmeli­ge for, at vi laerte ham at kende, og beundrede ham som artist og som den fine person, han var. Han gjorde vores bryllup uforglemme­lig med sin fantastisk­e musik. Vores varmeste tanker går til hans familie, skriver prins Carl Philip og prinsesse Sofia i en udtalelse ifølge det svenske medie Expressen.

Dødsårsage­n kendes endnu ikke, men Avicii har flere gange fortalt åbent om alvorlige helbredspr­oblemer, der blandt andet medførte, at han i 2016 stoppede som dj.

Han fortsatte dog med at bruge tid i studiet i jagten på det naeste globale hit.

Politiet i Oman siger til svenske SVT, at man nu har indsamlet al nødvendig informatio­n og ved, hvad der er sket. Samtidig oplyses det, at man ikke behandler dødsfaldet som en forbrydels­e.

Man behandler ikke dødsfaldet som en forbrydels­e

 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? De store stjerner – her Madonna – stod naermest i kø for at arbejde sammen med den svenske stjerne-dj, producer og hitmager Avicii, der fredag blev fundet død i byen Muscat i Oman.
FOTO: ALL OVER PRESS De store stjerner – her Madonna – stod naermest i kø for at arbejde sammen med den svenske stjerne-dj, producer og hitmager Avicii, der fredag blev fundet død i byen Muscat i Oman.
 ?? FOTO: PER LANGE ?? Der var knald på, når Avicii fyrede den af. Her på Smukfest 2013.
FOTO: PER LANGE Der var knald på, når Avicii fyrede den af. Her på Smukfest 2013.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark