Ekstra Bladet

De prøver at tage magten

To gange på en uge er faengelses­betjente blevet overfaldet

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette.k.jespersen@eb.dk

Først blev en faengselsb­etjent slået i hovedet med en tundåse i en sok på det nye Storstrøm Faengsel søndag i sidste uge, og fredag blev en faengselsb­etjent så ramt af knytnaeves­lag. Begge overfald begået af indsatte relateret til bandegrupp­eringen Loyal to Familia.

LTF er kendt for at opsøge konflikter i faengslern­e, og det har fået Kriminalfo­rsorgen til at indføre et saerligt stramt regime for dem.

For omkring en måned siden blev en større gruppe LTF’ere og relaterede flyttet fra Vestre Faengsel til Storstrøm Faengsel, der er Danmarks nyeste og mest sikre faengsel, hvor bandemedle­mmerne sidder på den saerligt sikrede afdeling E.

Voldspsyko­pater reagerer

Formand for Faengselsf­orbundet, Kim Østerbye, beskriver situatione­n således, at bandemedle­mmerne hele tiden prøver at vaere dem, der bestemmer, og hvis de får lov til fritidsakt­iviteter, forsøger de at demonstrer­e deres magt ved at naegte at forlade rummet, når deres tid er slut.

Kim Østerbye kalder overfalden­e i Storstrøm Faengsel for en konspirati­on.

– Voldspsyko­paterne har valgt at reagere på noget, de er utilfredse med. Der er ingen tvivl om, at de bliver mandsopdae­kket i et eller andet omfang og derfor ikke har ret frie tøjler. Og det tror jeg, at der her er en reaktion

De må ikke vinde. Vi er nødt til at holde fast i, at det er os, der bestemmer

på. Så når vi vender ryggen til eller står på gangen og laver noget andet, som fredag, så går man målrettet hen og angriber en faengselsb­etjent, fortaeller han.

Bandefolke­ne sidder i forvejen maksimalt syv på en afdeling på det nye faengsel, og Kim Østerbye mener, at den eneste mulige reaktion er at skaerpe vilkårene endnu mere.

– Det betyder, at vi er tre mand, hver gang vi åbner døren, at de kan få lov til at afsone med sig selv, vaere alene på gårdtur og ingen faelles madlavning. For det er den eneste måde, vi kan sikre os selv på, siger han og peger på, at han tror, at naeste skridt bliver at begynde at flytte dem rundt i gruppering­en.

– Der sidder jo LTF’ere andre steder end på Storstrøm. Så vaekker man dem klokken 4 om morgenen og kører af sted med dem, uden de ved det, og så man kan begynde at bryde det der faellesska­b, siger han og fortsaette­r:

– De må ikke vinde. Vi er nødt til at holde fast i, at det er os, der bestemmer. Det er ikke, fordi jeg har noget imod at raekke hånden ud, men jeg synes, at det er dem, der skylder at raekke en hånd ud, der ikke handler om en knytnaeve eller en sok med våben i. Det er fuldkommen absurd, siger formanden.

 ?? FOTO: PER RASMUSSEN ?? Ved det seneste overfald i Storstrøm Faengsel måtte faengselsb­etjenten en tur på skadestuen, men var dog hurtigt retur igen.
FOTO: PER RASMUSSEN Ved det seneste overfald i Storstrøm Faengsel måtte faengselsb­etjenten en tur på skadestuen, men var dog hurtigt retur igen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark