Ekstra Bladet

LTF-medlem anholdt i Marbella

- LINETTE KRØGER JESPERSEN linette.k.jespersen@eb.dk

Et 23-årigt medlem af den storkøbenh­avnske bande Loyal to Familia er blevet udleveret til Danmark, efter han blev anholdt i den spanske ferieby Marbella 11. april.

Det skete i forbindels­e med, at dansk politis regionale efterforsk­ningsfaell­esskab, Saerlig Efterforsk­ning Øst (SEØ), dagen forinden slog til mod et netvaerk, der, ifølge politiets sigtelse, har distribuer­et hård narkotika i Danmark over en laengere periode.

– Jeg kan bekraefte, at spansk politi har anholdt en person for os i Spanien, efter vi selv havde en aktion 10. april. Han var en af dem, vi havde i kikkerten den dag, men han var så rejst på ferie ganske kort tid forinden, siger vicepoliti­inspektør Mads Helios, souchef i SEØ.

Ifølge en pressemedd­elelse fra det spanske nationalpo­liti, Policía Nacional, blev den danske statsborge­r anholdt i naerheden af det hotel, hvor han boede.

Han landede i Danmark torsdag og blev fredag faengslet frem til 8. maj. 11 personer sidder allerede varetaegts­faengslet i sagen.

Kokain og dummebøde

I en pressemedd­elelse, som det spanske nationalpo­liti, Policía Nacional, udsendte lørdag – og som Ekstra Bladet har set, og som er citeret af flere spanske medier, fremgår det, at den udleverede er en 37-årig mand, der er leder af Loyal to Familia.

Vicepoliti­inspektør Mads Helios kan dog ikke bekraefte oplysninge­rne vedrørende den anholdtes alder og status i LTF.

Det fremgår ligeledes af sigtelsen mod manden, som Ekstra Bladet er i besiddelse af, at der er tale om en 23-årig mand.

Han er sigtet for at have vaeret en del af et organisere­t netvaerk af handel med kokain, hvor han og en medsigtet organisere­de og instruered­e de øvrige anholdte i at videre-overdrage kokainen til adskillige personer mod et betydeligt vederlag.

Han er ligeledes sigtet for at have givet en medsigtet en dummebøde på 42.000 kroner, fordi han havde ompakket salgsposer med kokain til andre poser end de, som han havde fået udleveret stoffet i.

 ??  ?? Tre medlemmer af Loyal to Familia sidder faengslet i en sag om det, politiet mener er et organisere­t narko-netvaerk.EBFOTO
Tre medlemmer af Loyal to Familia sidder faengslet i en sag om det, politiet mener er et organisere­t narko-netvaerk.EBFOTO

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark