Ekstra Bladet

FORBYD OMSKAERING

-

55 MUSLIMSKE lande vil protestere.

Samt Israel.

Hvis altså Folketinge­t vedtager et forbud mod omskaering af drenge under 18 år. Forslaget er stillet på ’Borgerfors­lag.dk’ med foreløbig over 30.000 underskrif­ter.

DER ER TALE OM en højeksplos­iv sag. En nervøs mumlen om en potentiel ’muhammedkr­ise II’ siver ud fra Christians­borg.

er ikke i orden at skaere i Men sagen er enkel: Det små børn. Uanset hvilket kaelenavn ens Gud har, eller hvilken jødeskik eller juleskik, man efterlever, eller i hvor mange århundrede­r man har gjort det. Vi er et velfaerdss­amfund, ikke et middelalde­rsamfund. Kvinder med menstruati­on er heller ikke ’ure

tyve ne’ mere, homoseksue­lle skal ikke stenes, og får ikke hugget haenderne af. Lige som piger bør drenge også have ret til egen krop. DER FINDES INGEN gode argumenter for at omskaere børn. Det er senest demonstrer­et til fulde af jødisk samfund, der i kampen mod et forbud forsøger sig med det forbløffen­de argument: ’Det kriminalis­erer foraeldren­e’.

Ja, det er normalt meningen med forbud, må man svare.

MEN OMSKAERING­SFORBUDDET kommer ikke. Politikern­e tør ikke. Fredag var der lukket samråd med sundhedsmi­nisteren, justitsmin­isteren, udenrigsmi­nisteren, forsvarsmi­nisteren og kirkeminis­teren

Det er ikke i orden at skaere i små børn. Uanset hvilket kaelenavn ens Gud har

om emnet. Udlaending­e- og Integratio­nsudvalget­s, Retsudvalg­ets, Udenrigsud­valgets og Kirkeudval­gets medlemmer var også inviteret med.

(K) meddelte derpå, Justitsmin­ister Søren Pape at han og regeringen ikke vil ’trykke den knap, der saetter jøderne ud af Danmark.’ Interessan­t argumentat­ion, da netop Pape og kompagni ikke forsømmer nogen lejlighed til at haevde, at der ikke skal vaere parallelsa­mfund her i landet.

REAKTIONEN fra Venstres gruppeform­and, Søren udtaler til DR: Gade, er også sigende. Han

’Med baggrund i, at jeg er staerk fortaler for Grundloven og religionsf­riheden, så har jeg svaert ved at se, at det er noget, jeg skulle komme til at stemme for.’

Søren Gade hev så vidt vi mindes ikke Grundloven og religionsf­riheden frem, da religiøs tildaek

Nogen har mere religionsf­rining skulle forbydes. hed end andre. Og drenge har tilsynelad­ende ingen grundlovss­ikret ret.

DANSKERNE ER, ifølge alle undersøgel­ser, klar til et forbud. Ekstra Bladet har netop bedt laeserne tage stilling. Over 160.00 har stemt. Ni ud af ti går ind for et omskaering­sforbud. Det er slemt, når politi

det mod, deres vaelgere besidder. kere mangler

 ?? FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX ?? Søren Gade hev så vidt vi mindes ikke Grundloven og religionsf­riheden frem, da religiøs tildaeknin­g skulle forbydes. Nogen har mere religionsf­rihed end andre.
FOTO: HENNING BAGGER/RITZAU SCANPIX Søren Gade hev så vidt vi mindes ikke Grundloven og religionsf­riheden frem, da religiøs tildaeknin­g skulle forbydes. Nogen har mere religionsf­rihed end andre.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark