Ekstra Bladet

DET ER IKKE LET

INTENS KONKURRENC­E: Rivaliseri­ngen mellem Kevin Magnussen og Romain Grosjean er blevet skaerpet hos Haas, efter at bilen er blevet mere konkurrenc­edygtig

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Teamledels­en hos Haas har fået en ny udfordring denne saeson.

Med en bedre bil og et endnu taettere matchet midterfelt kaemper Romain Grosjean og Kevin Magnussen i højere grad om de samme placeringe­r. Taettere på toppen.

I Bahrain var en misforståe­lse mellem pit og kørerne ved at koste en kollision, og under løbet i Shanghai blev der uddelt en teamordre under højlydte protester fra franskmand­en.

Teamchef Günther Steiner har allerede haft et par samtaler med Romain Grosjean, men grundlaegg­ende ser han den skaerpede rivaliseri­ng mellem kørerne som et positivt problem.

– Det er ikke en let ting at håndtere, men det er en dejlig ting at håndtere. Nogle gange er man nødt til at administre­re følelser, men jeg synes, at vi har gode grundregle­r på plads mellem kørerne. De presser hinanden et andet sted, og det er mere tydeligt, siger Günther Steiner i Haas’ optakt til Aserbajdsj­ans Grand Prix:

– Det ser ud til, at vi kunne have haft to biler i pointene hver gang, hvis alt havde forløbet problemfri­t. Og det er i virkelighe­den det eneste, der har aendret sig.

– Tidligere gik det mere op og ned, og vi var ikke altid blandt bejlerne til top ti, men med en solid bil i VF18’eren er vi nu i stand til altid at køre med om point.

Resultater­ne kommer

Bybanen i Baku er dybest set et miks mellem Monaco og Monza, hvilket kraever det helt rigtige kompromis mellem topfart til den ekstreme langside (2,2 km) og downforce til den snørklede sektion i den gamle bydel. I år kommer det lille team bedre forberedt til denne udfordring end i fjor, og forventnin­gen er to biler i pointene.

– Vi viste i de første løb, at vi kan vaere konkurrenc­edygtige i den øvre del af midterfelt­et, og vi føler os meget sikre på, at vi også kan vaere der i Baku, siger Steiner.

Grosjean har stadig point til gode i denne saeson. Ifølge Steiner er det kun et spørgsmål om tid, før de kommer.

– Af flere årsager har Romain ikke haft de resultater, både han og vi kunne taenke os. Men det skyldes ikke mangel på niveau. Der er ingen problemer internt på teamet. Vi har en god stemning, og Romain får de resultater, både han og vi ønsker, fastslår Steiner.

Det er ikke en let ting at håndtere, men det er en dejlig ting at håndtere

 ?? FOTO: JAN SOMMER ?? Meget på spil
F1-team, Franske Romain Grosjean og danske Kevin Magnussen er både kolleger og konkurrent­er på det lille amerikansk­e Haas og i år er der endnu mere at kaempe om end i forrige saeson, hvor bilen ikke var lige så hurtig. Magnussen har som...
FOTO: JAN SOMMER Meget på spil F1-team, Franske Romain Grosjean og danske Kevin Magnussen er både kolleger og konkurrent­er på det lille amerikansk­e Haas og i år er der endnu mere at kaempe om end i forrige saeson, hvor bilen ikke var lige så hurtig. Magnussen har som...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark