Ekstra Bladet

ALEXANDER DEN STORE

-

tale om den mest kiksede DER VAR VEL jubel fra en traener i Superligae­ns historie. Men hvor var det dog befriende at se Alexander Zorniger give slip på følelserne og komme kurende på det ene knae, efter at Hany Mukhtar havde afgjort et fremragend­e New Firm forrige weekend.

Brøndby har fået det bedste frem i Zorniger, og han har fået det bedste frem i Brøndby. Så nemt kan det siges.

For ude på banen er der sgu ingen slinger i valsen. Torsdag blev vi forkaelet igen, da de blågule tog fuld plade imod FC Midtjyllan­d efter at have vaeret bagud 0-2. Et fantastisk comeback – og fantastisk propaganda for dansk klubfodbol­d.

heldige med at få ulvene OK, DE VAR ned i saekken. Det kunne nemt vaere gået FC Midtjyllan­ds vej i Herning. Men det gjorde det ikke – og der er ingen, som skal komme og sige, at det kun skyldes held, at Zorniger uden zig-zag er ved at føre sit mandskab mod Superliga-guldet. 19 sejre og fem uafgjorte i de seneste 24 kampe. Det vidner daeleme om klasse!

Alle de andre hold ved, hvordan Brøndby spiller, De har bare svaert ved at håndtere det. Ståle Solbakken har sagt det flere gange i saesonen. Tabellen siger det hver eneste uge. Det understreg­er bare magtdemons­trationen.

peget opad for PILEN HAR LAENGE

Brøndby – og jeg peger gerne mod Zorniger, når jeg skal forklare årsagen. Holdet spiller med en selvtillid og en tro på egne evner, der er udover det saedvanlig­e. Og når de er bagud, har de vist, at de kan komme tilbage. Senest mod FCK og FC Midtjyllan­d. Der er bare tårnhøj og mesterlig moral. Det falder tilbage på traeneren.

Zorniger har simpelthen taget Superligae­n med storm på samme måde, som den overfalds-fodbold, han har lanceret i Brøndby. Netop det aspekt har vaeret varemaerke­t på vidunder-saesonen. Vi så det senest mod FCM, hvor bagkaeden med Kian Hansen, Bubacarr Sanneh og Erik Sviatchenk­o var udfordret, når Brøndby lagde det høje pres.

af Barcelona i

DET LUGTER LIDT gamle dage. Der måtte ikke gå mere end fem sekunder, før bolden var erobret tilbage. Det er ligesom at tabe pålaeg på gulvet. Du har lige de dér få sekunder til at samle det op. Ellers ryger det ud.

Vi så det også mod FCK. Her var Brøndby i gennemsnit seks-syv sekunder om at erobre bolden. Nu er de så godt i gang med at erobre guldet, og attentatet på tronen er sat ind uden arrogance.

DET, jeg godt kan lide ved DET ER

Zorniger. Han har god stil uden at spille med store armbevaege­lser. Manden er konsekvent, hård og stiller store krav til sine spillere. Kun én gang har jeg hørt ham sige, at han var tilfreds med alt i en kamp i denne saeson. Og Brøndby har altså kun tabt to Superligao­pgør!

Zorniger nyder godt af en enorm respekt omkring sig. Det er jeg ikke et sekund i tvivl om. Der bliver slået haele sammen, når tyskeren taler. Hele systemet er tilpasset ham, men det er der vel ikke så meget at sige til? Når man praesterer, som han har gjort, er det svaert at sige manden imod.

Og hvorfor også gøre det? Det er simpelthen klinisk klasse over det, han har foretaget sig siden sin ankomst i Brøndby. En andenplads i sin første saeson – og i nummer to er hans tropper så ved at gøre hovedrent i Superligae­n.

plan stiler Zorniger PÅ DET PERSONLIGE selvfølgel­ig efter at få vasket den plet vaek, han fik i Stuttgart. Jeg kan ikke forestille mig andet. Det ligger helt naturligt, at man gerne vil vise folk, at de tog fejl.

Han fik et blakket ry i Bundesliga­en efter tiden i Mercedes-klubben. Men nu ser han ud til snart at kunne spejle sig i mesterskab­s-porcelaen i Danmark. I øjeblikket kører Brøndby i hvert fald i et gear, der er samme bilmaerke vaerdigt.

tale stolpe op og stolpe SÅ KAN FOLK ned om, at det et skridt ned ad stigen at gå fra den bedste tyske til den bedste danske raekke. Her er mit svar: Den fodbold, Brøndby har vaeret del af i de seneste to opgør, har vaeret på højere niveau end mange Bundesliga-kampe, jeg har set. Det er sgu også et signal at sende!

Og endnu vigtigere. Vi kan drage parallel til Kasper Schmeichel. Vores egen ankermand på landsholde­t var på kontrakt i Manchester City, men skiftede så til den fjerdebeds­te engelske raekke for at kickstarte karrieren. Se, hvor han er nu. Nogle gange må man tage et skridt ned for at kunne tage et op.

så sandelig gjort DET HAR ZORNIGER i Brøndby. Sidste trin på trappestig­en er lige nu sommeren 2020, hvor hans kontrakt udløber. Og lad os bare vaere aerlige: Jeg tror, at han skal bestige noget andet til den tid. Men I kan vaere helt rolige ude på Vestegnen. Jeg kan ikke forestille mig, at han smutter lige efter en eventuel guldfest.

Han skal ud i Europa med Brøndby. Det er også hans billet til at udrette noget større. For her vil han og spillerne for alvor blive prøvet af. Modstanden vil vaere af en hel anden kaliber, ligesom anerkendel­sen selvfølgel­ig også vil stige et par nyk – hvis succesen fortsaette­r.

i det hele taget med OG HVEM SKAL i lufthavnen, når flyet går mod de europaeisk­e destinatio­ner? Frederik Rønnow har allerede taget afgangen til Frankfurt. Teemu Pukki står foran kontraktud­løb, og kan man holde på Hany Mukhtar og Christian Nørgaard, hvis de fortsaette­r med at spille på det niveau, de gør nu?

Der er mange ubekendte faktorer, og vi har vi set, hvad det har kostet i FCK, at der blev skiftet ud. Men lad os nu lige se, om Brøndby hiver guldet hjem. Ingen er usårlige. Spørg bare i Rom, hvor et Barcelona-hold, der fremstod uovervinde­lige, smed Champions Leaguedrøm­men ud i Tiberen.

Der bliver slået haele sammen, når tyskeren taler. Hele systemet er tilpasset ham, men det er der vel ikke så meget at sige til? Når man praesterer, som han har gjort, er det svaert at sige manden imod

ende med at BRØNDBY KAN OGSÅ fejle, og allerede i dag venter FC Nordsjaell­and, som er lidt af en skraek-modstander for Zorniger. Intet hold i Superligae­n har han en dårligere statistik imod. Syv kampe har udløst tre nederlag, to sejre og en remis. Det vidner om, at han ikke har knaekket alle koder endnu.

Så hvem ved? Måske skånes knaeet i Farum.

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ??
FOTO: HENNING BAGGER
 ??  ?? STIG TØFTING EKSTRA BLADETS FODBOLD-EKSPERT REDIGERET/LAYOUTET AF PETER TEGLLUND
STIG TØFTING EKSTRA BLADETS FODBOLD-EKSPERT REDIGERET/LAYOUTET AF PETER TEGLLUND

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark