Ekstra Bladet

JEG HAR ALDRIG SALEX SÅ LYKKELIG KRISTINA AHNERT

Hun opgav en spaendende karriere i Tyskland for at flytte med sin mand til et land, hun aldrig tidligere havde besøgt. Her blev hun freelance-journalist og mor. Kristina Ahnert om forskellen­e på danskere og tyskere og om mødet med Brøndby

- MOGENS MADSEN

Året er 2016, og det er sommer. Kristian Ahnert bor og arbejder i Stuttgart. Privat danner hun par med fodboldtra­ener Alexander Zorniger.

Hun sidder i et yderst attraktivt job i kommunikat­ionsafdeli­ngen hos bil-giganten Daimler-Benz. Et drømmejob med gode karrieremu­ligheder for den unge tyske journalist.

Karrierema­essigt går det knap så godt for kaeresten. Han mangler et traenerjob.

Et halvt år tidligere måtte han forlade han Bundesliga­klubben VfB Stuttgart i utide efter en raekke skuffende resultater.

Nu skal han tage stilling til en føler fra den danske klub Brøndby.

Selv har Kristina Ahnert aldrig vaeret i Danmark og har kun vage idéer om, hvad det lille land byder på.

– Jeg vidste intet, ud over at Danmark graenser op til Tyskland, men jeg havde en masse fordomme.

– Det første, der faldt mig ind, var, at her altid er dårligt vejr, koldt, blaesende, og at jeg ikke forstod sproget, siger Kristina Ahnert i dag her knap to år og en hel del erfaringer rigere.

Hun tager imod i parrets hyggelige villa i Solrød et godt langt indkast fra stranden ved Køge Bugt.

En villa som de fleste andre på den lille hyggelige vej, men flagstange­n har to vimpler – en dansk og en tysk, og inde i huset er al opmaerksom­hed naturligt nok rettet mod parrets nyfødte ønskebarn, Liva.

Forelsket i København

Efter at have leget lidt med datteren fortsaette­r Kristina med at fortaelle:

– Den første dag i København var vejret af en eller anden grund helt fantastisk. Solen skinnede. Temperatur­en nåede over 20 grader.

– Det hele var ufatteligt skønt med kanaler og mennesker. Man må vaere blind for ikke at forelske sig i sådan en by, konstatere­r hun.

Parret besluttede sig for at sige ja til Danmark og Brøndby, leje hus i Solrød og flytte alle deres ting nordpå. Tyskland var et overstået kapitel, og Kristina måtte kvitte jobbet hos Daimler-Benz.

– Det var virkelig hårdt at sige farvel. Jeg forlod et superjob, men for mig var det aldrig en mulighed ikke at tage med Alex til Danmark.

– Jeg kan ikke leve to uger uden ham, og jeg vil heller ikke. Det er vigtigt for Alex, at der er nogen i huset, når han kommer hjem.

– Jeg interesser­er mig for, hvordan hans arbejdsdag er gået og giver ham et afbraek fra fodbolden, fortaeller Kristina Ahnert, der var ’svaert forelsket i Danmark’ efter at have boet her i en uge – og i dag knap to år senere er forelskels­en intakt. Kristina tager kurser i dansk, og i november fik parret deres ønskebarn, Liva, som blev født i Danmark.

Livet med Liva og Alex ved vandkanten i Solrød er en ønsketilva­erelse.

– Jeg elsker at bo ved vandet og kan naermest ikke laengere forestille mig andet end at gå med Liva på stranden og fotografer­e solopgange. Og danskere er bare gladere og mere lykkelige end tyskere.

– Når jeg tager til Tyskland, har jeg det indtryk, at hver passer sig selv, og alle går rundt med et problem. Spørger man en tysker, hvordan han eller hun har det, lyder det altid ’ja det går godt, men …’ Der er altid et lille ’men’. Der er altid et luksusprob­lem. Men ok: Der er også glade og sjove mennesker i Tyskland og knap så festlige mennesker i Danmark, siger Kristina Ahnert.

– Mine naboer har vaeret ekstremt hjaelpsomm­e. Nogle af de aeldre på vejen forsøger endda at tale tysk, selv om de måske ikke har brugt sproget, siden de gik i skole for 40 år siden. De forsøger at laere mig dansk, siger hun

Vil ikke vaek herfra

– Også sprogskole­n i København har hjulpet mig virkelig meget – både med at laere dansk, men også med at få indblik i danske forhold, for eksempel om det danske kongehus. Det var et helt nyt område for mig, for den slags har vi intet af i Tyskland, og så har jeg laert at forstå det

Jeg kan ikke leve to uger uden Alex, og jeg vil heller ikke

er danske begreb ’hygge’. eg stødte også på andre kulurer på sprogskole­n. Jeg ad sammen med flygtninge a Syrien. Der var også pokker, tyrkere, irakere og ippinere på holdet. Det var kstremt laererigt.

– Hvad vil du sige, hvis Alex ommer og siger, at han har et bud fra Frankrig eller Italien? Kristina slår kortvarigt ver i dansk og siger med et aempegrin:

– Ikke endnu!

– Der er absolut ingen rund for os til at tage nogen ndre steder hen!

– Jeg har aldrig set Alex så kkelig som i øjeblikket, verken privat eller fodboldaes­sigt. Det er det, der bør etyde noget, og ikke om han an få et hold, der spiller i en ørre liga. mma@eb.dk Alder:

31 år

Bor i:

Villa i Solrød syd for København

Født:

1987 i Crimmitsch­au i det tidligere DDR Uddannelse:

Journalist. Udgiver sin egen blog kristinavo­mdorf.com om livet i Danmark, moderrolle­n, livsstil og meget andet Privat:

Danner par med Alexander Zorniger (50 år). Sammen har de datteren Liva, der blev født i november 2017.

 ??  ??
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Efter at have fået hus et langt indkast fra Køge Bugt kan Kristian Ahnert slet ikke forestille sig ikke at bo ved vandet. Hun elsker at bo i Danmark.
FOTO: LARS POULSEN Efter at have fået hus et langt indkast fra Køge Bugt kan Kristian Ahnert slet ikke forestille sig ikke at bo ved vandet. Hun elsker at bo i Danmark.
 ?? FOTO: LARS POULSEN ?? Privat danner Kristina Ahnert par med Brøndby-traener Alexander Zorniger.
FOTO: LARS POULSEN Privat danner Kristina Ahnert par med Brøndby-traener Alexander Zorniger.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark