Ekstra Bladet

Dansk tenniskome­t i nådesløs opvisning

-

Det kvindelige danske tennisland­shold sikrede i går oprykning til Fed Cuppens Europe/Africa Zone Group I med en sejr over Israel.

I opryknings­opgøret bragte 15-årige Clara Tauson Danmark foran med 1-0, da hun slog den 14 år aeldre Vlada Ekshibarov­a i en medrivende kamp, hvor hun blot afgav tre partier.

Danskeren vandt 6-2, 6-1 på lidt under halvanden time i Athen. Senere var det den danske double Emilie Francati og Maria Jespersen, som slog Julia og Lina Glushko 6-3, 6-4.

Det blev dermed til en samlet dansk sejr på 2-1.

Forud for doublen tabte Karen Barritza nemlig 6-1, 5-7, 1-6 til Julia Glushko, selv om danskeren havde tre matchbolde i andet saet.

God under pres

Clara Tauson fortaeller, at hun håndterede sine nerver på bedste vis.

– Jeg var lidt nervøs her til morgen, fordi jeg vidste, at jeg var først på, og det kunne blive en afgørende single. Men jeg følte ikke så mange nerver, da jeg kom ind for at spille, siger hun.

– Jeg føler, at jeg fandt mit spil fra starten af. Hun spillede lidt underligt, men jeg kom rigtig godt fra start, og så kørte jeg rimelig meget igennem hende efter første saet. Jeg er glad for, at jeg kunne praestere under pres, fastslog den unge danske spiller efter kampen.

Den samlede danske praestatio­n gør Fed Cup-kaptajn Jens Anker Andersen stolt.

– Det har vaeret en rutsjebane­tur uden lige. En super start fra Clara. Så fulgte Karen godt op og spillede fantastisk, siger han.

– Vi var taet på at have vundet kampene allerede efter singlerne. Men den gik i tre saet, og vi tabte. Så gik doublen ud og praestered­e fantastisk og vandt en super kamp, fortaeller Fed Cupkaptajn­en.

Ritzau

 ?? FOTO: SARAH CHRISTINE NØRGAARD ?? – Jeg kom rigtig godt fra start, og så kørte jeg rimelig meget igennem hende efter første saet, konstatere­de 15-årige Clara Tauson.
FOTO: SARAH CHRISTINE NØRGAARD – Jeg kom rigtig godt fra start, og så kørte jeg rimelig meget igennem hende efter første saet, konstatere­de 15-årige Clara Tauson.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark