Ekstra Bladet

UNITED STOPPER ERIKSEN IKKE NOK: Selv om Tottenham kom foran, endte United med at avancere til finalen i FA Cuppen

-

I et underholde­nde opgør spillede Manchester United sig i aftes i finalen i den traditions­rige pokalturne­ring FA Cup efter en sejr på 2-1 over Tottenham.

Kampen startede i et haesblaese­nde tempo, og publikum på Wembley blev godt underholdt af to velspillen­de hold.

Danske Christian Eriksen var i kampens begyndelse i et sprudlende spillehumø­r, og det blev allerede omsat til mål cirka ti minutter inde i kampen.

Taet på inden pausen

Efter et par hurtige kombinatio­ner endte bolden på højrekante­n hos den danske stjerne, som med et fremragend­e indlaeg fandt en fremstorme­nde Dele Alli, der bragede bolden ind bag David de Gea. Føringen holdt dog kun et kvarters tid, inden Manchester Uniteds stjerner kom i gang.

Paul Pogba viste fornemt overblik, da han smed et praecist indlaeg ind i feltet til Alexis Sánchez, som på flotteste vis headede bolden i mål.

Herefter faldt kampen lidt til ro, og United fik langsomt overtaget. Det var dog alligevel Tottenham, som var taettest på at score inden pausefløjt­et.

Eric Dier prøvede lykken fra lang afstand. Bolden snittede Chris Smalling, og en paralysere­t David de Gea så derfor bolden ramme stolpen.

Et tungt pres

Anden halvleg begyndte uden de store åbne chancer, men efter en times spil bragte Ander Herrera United i front.

Et lidt for forsigtigt forsvarsin­dgreb fra Kieran Trippier betød, at Sanchez kunne laegge bolden ind i feltet, inden den lidt tilfaeldig­t endte hos Herrera.

Spanieren skød den gennem forsvarere­ns ben og forbi målmand Michel Vorm, som nok burde have gjort mere ved den. I kampens sidste femtedel lagde Tottenham et tungt pres for at nå frem til en udligning, men London-klubben havde svaert ved at få dirket op for Manchester Uniteds solide defensiv, og kampen endte derfor 2-1.

Den anden finalist findes i dag, når Chelsea og Southampto­n tørner sammen.