Ekstra Bladet

Ny app har delt verden op i felter på 3 x 3 meter

I stedet for adresser er alle dele af verden blevet tildelt en unik kombinatio­n af tre danske ord

-

- Vi sidder på baenken lige ved det store trae, lidt til højre for vejen, du ved.

Hvis du er en af de mange danskere, der i den foregående uge har lagt vejen forbi parker og vand for at nyde forårssole­n, så kender du måske problemet: Det kan vaere taet på umuligt at finde hinanden i mylderet af mennesker.

Løsningen er måske noget så simpelt som tre ord. Det mener folkene bag navigation­ssystemet What 3 Words i hvert fald, og nu er deres system ifølge bilistorga­nisationen FDM tilgaengel­igt på dansk.

Duftlys.indsaet.mobilerne

What 3 Words har opdelt hele verden i 3 x 3 meter store felter og navngivet hver eneste felt med en unik kombinatio­n af tre ord. Det betyder, at du kan finde vej til steder, der ikke har en adresse, som eksempelvi­s baenken i Botanisk Have i Aarhus, hvor dine venner sidder.

Den går nemlig under navnet 'duftlys.indsaet.mobilerne' i What 3 Words-appen.

Mercedes-Benz er det første bilmaerke, der har integreret systemet fuldt ud i navigation­sanlaegget på den nye A-klasse, så du ikke engang behøver skrive de tre ord ind, men kan nøjes med at sige dem til bilen.

Ifølge FDM overvejer Local Motors, der står bag den selvkørend­e minibus Olli, også at bruge systemet i bussen, så passagerer­ne kan blive kørt til det stoppested, der er naermest deres destinatio­n.

Fejl giver stor omvej

Men hvordan finder jeg ud af, hvad den grønne indgang til Kolding Storcenter hedder, spørger du måske. Du søger som vanligt på 'Kolding Storcenter' i navigation­sprogramme­t og placerer så pilen på indgangen, du vil navigere til.

Den hedder i øvrigt 'åbent.toget.vanterne', hvis du en dag skal finde derhen.

Kommer du ved en fejl til at sige 'åbent.toget.vanten' til programmet, så bliver turen dog lidt laengere.

For at gøre systemet så praecist som muligt og undgå, at du ved en fejl navigerer til storcentre­ts røde indgang, har folkene bag What 3 Words indrettet det sådan, at ordkombina­tioner, der min- der om hinanden, ligger med utroligt stor afstand.

I dette tilfaelde ender du eksempelvi­s i en forstad til den brasilians­ke delstatsho­vedstad Curitiba.

 ?? FOTO: WHAT3WORDS ?? Appens inddeling af verden i felter skal gøre navigation til ukendte steder en hel del nemmere.
FOTO: WHAT3WORDS Appens inddeling af verden i felter skal gøre navigation til ukendte steder en hel del nemmere.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark