Ekstra Bladet

BORTFØRTE BØRN I BRASILIEN

-

Efter en årelang strid med sin eksmand rejste Lisbeth Markussen under påskud af at skulle på ferie i juli 2015 ud af Danmark med sine tre børn.

Hendes sag fik stor bevågenhed i forbindels­e med et DRdokument­arprogram. De fulgte børnebortf­ørelsen helt til Peru, hvor sporet blev koldt.

I al hemmelighe­d rejste mor og børn illegalt ind hvor de har opholdt sig i to et halvt år.

Først da en anden dansk kvinde, Angelina Mathiesen, i marts 2016 bortførte sine to børn til Brasilien, og hendes børns faedre ved hjaelp af en privatdete­ktiv fandt landet, hvor de skjulte sig, stod det klart, at også Lisbeth Markussen og børnene var her.

Begge kvinder blev efter bortførels­erne varetaegts­faengslet in absentia i Danmark, og faedrene blev tilkendt den fulde foraeldrem­yndighed.

I marts 2017 søgte begge kvinder asyl i Brasilien, fordi de mener, at deres menneskere­ttigheder i Danmark er blevet kraenket. Mens asylsagern­e blev behandlet, fik de midlertidi­g opholdstil­ladelse.

I oktober udleverede en brasilians­k dommer Angelina Mathiesens børn til Danmark, og moderen fulgte frivilligt med. Hun blev før jul idømt halvandet års faengsel for børnebortf­ørelse, men har anket sagen til landsrette­n.

Efter anholdelse­n har Lisbeth Markussens brasilians­ke advokat anket afgørelsen til højesteret i Brasilia.

Første kvinde front for SPD

i Brasilien,

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark