Ekstra Bladet

MASSER AF KNASTER Meget langt forløb

-

Sådan har forløbet vaeret op til weekendens afgørende forhandlin­ger:

23. februar bryder forhandlin­gerne på det statslige område sammen.

26. februar følger forhandlin­gerne på det kommunale område efter og bryder sammen. Det samme sker dagen efter på det regionale område.

De tre store knaster i forhandlin­gerne på tvaers af områderne er lønrammen, laerernes arbejdstid og spørgsmåle­t om den betalte spisepause.

1. marts: Med sammenbrud­det på alle tre områder traeder forligsman­d Mette Christense­n ind i billedet, da parterne mødes i Forligsins­titutionen for første gang. Det er nu herfra, forhandlin­gerne skal styres.

Parterne har som udgangspun­kt en måned til at nå til enighed, før der udbryder konflikt, dog kan forligsman­den udsaette konflikten to gange to uger, hvis hun vurderer, at parterne er tilstraekk­elig taet på hinanden.

2. marts udsender arbejdstag­erne de første varsler om strejke. Cirka ti procent af de omtrent 745.000 offentligt ansatte i kommuner, regioner og staten er udtage til strejke.

7. marts svarer arbejdsgiv­erne igen ved at varsle en omfattende lockout af cirka 450.000 offentligt ansatte.

28. marts er parterne endnu ikke nået til enighed. Forligsman­den vurderer dog, at de er taet på hinanden, hvorfor de varslede konflikter bliver udskudt to uger.

18. april: Efter 19 timers uafbrudte forhandlin­ger i Forligsins­titutionen vaelger forligsman­d Mette Christense­n på ny at udsaette de varslede konflikter i to uger.

Fredag den 20. april møder parterne ind til endnu en omgang maratonfor­handlinger, der fortsaette­r hele weekenden. Forhandlin­gerne bliver kun afbrudt af korte sove- og spisepause­r.

En ny overenskom­staftale gaelder for 745.000 ansatte i kommuner, regioner og staten.

Kilde: Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark