Ekstra Bladet

SÅDAN VAR HUN

-

Inger Støjberg er en grinebider og klaedt på i ministerie­t, som om hun er på vej til et cocktailse­lskab. Fiks kjole, sorte lakstilett­er. Fuld krigsmalin­g.

Hun er 100 pct. klar over, at hun kløver befolkning­en – enten elsker de hende, eller også betragter de hende som en kloning mellem hunulven Ilse og Boris Karloff – bare med laebestift. Men det piner hende ikke.

Alle spørgsmål til den slags får et svar i retning af: ’Jamen de kender mig jo ikke.’ Underforst­ået – så kan man heller ikke blive ked af, de ikke kan lide én.

Flere gange bruger hun grinende og hovedryste­nde vendingen: ’Jamen det sker jo ikke!’ Og det handler hver gang om idiotien i, at nogle – også hun selv

– kan tro, hun skulle vige tilbage for modstand eller noget, hun er bange for. F.eks. holde op på den efterskole, hendes foraeldre sendte hende til i Salling, selvom

Støjberg var dybt ulykkelig. (Det skete, fordi hun var for tilbagehol­dende. Det lyder som en joke, men sådan var det).

Foraeldren­e lovede hende, da de satte hende af, at hun kunne vende hjem til efterårsfe­rien, hvis det var for slemt. Men allerede dér kendte de hende bedre end hun selv: ’De vidste jo godt: Det kommer ikke til at ske, ha ha.

Tanken om at give op vende om er komisk. eller

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark