Ekstra Bladet

Glaede over nye danskere

Christians­borg i festhumør over 3300, der nu kan kalde sig rigtige danskere

- NIKOLAJ HØIER FOTO: HENNING HJORTH nih@eb.dk

Folketinge­t holdt søndag formiddag stor fest ved den Indre Slotsgård på Christians­borg.

Mere end 3300 nykårede danskere var inviteret til den årlige Statsborge­rskabsdag, hvor de nye statsborge­re blev fejret med taler, dans og ikke mindst dansk faellessan­g.

Ministre i kø

På sidelinjen stod blandt andet landets statsminis­ter, Lars Løkke Rasmussen, og udlaending­e- og integratio­nsminister Inger Støjberg.

Fra scenen indledte Folketinge­ts formand, Pia Kjaersgaar­d, dagens festivitas med ordene:

– Nu kan i stemme, I kan deltage aktivt i foreninger og saette jeres aftryk på hverdagen, påpegede hun, inden hun overlod scenen til underholdn­ingen.

Den store danske violinist Kim Sjøgren stod for dagens mest muntre indslag, da han med humor og et glimt i øjet blaerede sig med alt, hvad han kunne på sit lille instrument.

Yndigt land

Seancen blev afsluttet med en kaempe faellesudg­ave af den danske nationalsa­ng ’Der er et yndigt land’, der var lige ved at få teltdugen lette i det lune forårsvejr.

Efterfølge­nde inviterede Folketinge­t til åbent hus på Christians­borg, hvor man kunne stille spørgsmål til politikere og komme ind i folketings­salen.

Nu kan I stemme, I kan deltage aktivt i foreninger og saette jeres aftryk på hverdagen

 ??  ?? Velkommen
Humøret var højt, da en lang raekke politikere i går inviterede 3300 nye statsborge­re indenfor på Christians­borg, hvor de bl.a. var i folketings­salen og havde mulighed for at stille spørgsmål til politikern­e.
Velkommen Humøret var højt, da en lang raekke politikere i går inviterede 3300 nye statsborge­re indenfor på Christians­borg, hvor de bl.a. var i folketings­salen og havde mulighed for at stille spørgsmål til politikern­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark