Ekstra Bladet

Mand traengte ind til kvinde i hendes lejlighed i Aarhus

-

En 31-årig mand fra Aarhus er søndag blevet varetaegts­faengslet i fire uger for at overfalde en 23-årig kvinde i hendes lejlighed i Hjortensga­de i Aarhus. Det oplyser Østjylland­s Politi.

Under overfaldet tog gerningsma­nden halsgreb på kvinden, der mistede bevidsthed­en og en overgang var i livsfare.

Sigtelsen mod manden lyder derfor på drabsforsø­g, oplyser vagtchef Stig Heidemann.

Der er ikke oplysninge­r om, hvordan manden forholdt sig til den alvorlige sigtelse, da han søndag blev fremstille­t i et grundlovsf­orhør, hvor en dommer besluttede at varetaegts­faengsle ham.

Den 31-årige blev anholdt lørdag, efter at politiet havde ledt efter ham siden fredag sidst på eftermidda­gen, da overfaldet fandt sted.

Fredag ved 17.30-tiden ringede det på døren til kvindens lejlighed. Der gik lidt tid, inden hun åbnede døren, og på det tidspunkt var manden, der havde ringet på, på vej ned ad trappen.

Da kvinden åbnede, spurgte han efter en kvinde af et bestemt navn, men den 23årige oplyste, at denne kvinde ikke boede i opgangen.

Mens de talte sammen, havde manden bevaeget sig op ad trappen, og da han nåede kvindens lejlighed, pressede han hende ind i entréen og videre ind i sovevaerel­set.

– Hun besvimede, men har formentlig ikke vaeret vaek så laenge. Da hun vågner op, taler hun til manden, som måske kommer på bedre tanker. I hvert fald stopper han sit forehavend­e, siger Stig Heidemann.

Kvinden var efter overfaldet dybt rystet og kontaktede nogle bekendte, som hjalp hende med at anmelde overfaldet til politiet.

– Det er hendes opfattelse, at manden ville tvinge hende til noget seksuelt, siger vagtchefen.

Kvinden gav et godt signalemen­t af manden. På den baggrund blev han anholdt lørdag middag. Der er tale om en mand uden fast bopael, som er kendt af politiet i forvejen, oplyser vagtchefen.

Ritzau

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark