Ekstra Bladet

Krigen sluttede altså i 1945

-

der ikke de store vanskeligh­eder med, så svaerere er det heller ikke.

optaget af sproget, skyldes det, NÅR JEG ER at Tyskland er vores store nabo, vores ligeledes store handelspar­tner, men vi ved umådelig lidt om, hvad der foregår i Tyskland. Den amerikansk­e praesident, Trump, hører vi om hele tiden og ligeledes om alt muligt andet i USA. Der er to korrespond­enter i DR, som er på igen og igen, men ikke om Tyskland.

De film, vi får tilbudt, er engelskspr­ogede, det samme er tv-serier og musik. Elektronis­ke medier er også engelske.

for et lille land som Danmark DET ER LETSINDIGT at satse så snaevert på ét sprog.

Det bekymrer med rette regeringen, at brexit betyder, at englaender­ne nu er på vej ud af EU. Igennem mange år har vi ellers haeldt vores hoved til dem i stedet for at gøre det til Tyskland. Og det på trods af at vi i Danmark har et tysk mindretal, og der er danskere, der udgør et dansk mindretal i Tyskland. Vi er knyttet til Tyskland på en helt anden måde end til andre lande.

brug for Tyskland, men vi er DANMARK FÅR overhovede­t ikke forberedt på det. Det bliver ikke taget alvorligt.

Heller ikke selvom mange af os har valfartet til Berlin – hvor vi har snakket engelsk!

Både i vores uddannelse­svaesen og i vores samfund som helhed må vi sørge for, at det tyske sprog kommer langt staerkere frem, samt at vores viden om Tyskland, og hvad der sker der, får en helt anderledes, central placering.

 ?? FOTO: RITZAU SCANPIX ?? Danskerne valfarter til Berlin. Men taler engelsk til de lokale – skammeligt, mener Ritt Bjerregaar­d.
FOTO: RITZAU SCANPIX Danskerne valfarter til Berlin. Men taler engelsk til de lokale – skammeligt, mener Ritt Bjerregaar­d.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark