Ekstra Bladet

Udbetaling Danmark er en offentlig syltekrukk­e

-

Formålet med Udbetaling Danmark er at effektivis­ere kommunerne­s arbejde ved at indføre stordrifts­fordele. I stedet er Udbetaling Danmark Boligstøtt­e blevet en offentlig syltekrukk­e, hvor fortvivled­e borgerne må vente op til ti minutter for at komme i telefonisk kontakt med en sagsbehand­ler for derefter at få at vide, at sagsbehand­lingstiden er 13 uger på ansøgninge­r om boligstøtt­e, fordi man er ved at indføre et nyt it-system.

Tidligere var sagsbehand­lingstiden også 13 uger, men det var på grund af implemente­ring af nye regler inden for boligstøtt­e-området. Mange borgere bliver således holdt hen med tom snak. Det er der ingen, der skal finde sig i. Ved at forhale sagsbehand­lingstiden sparer myndighede­n penge på den korte bane. Men borgerne kan slet ikke vaere tjent med denne nedladende behandling. Der findes ligefrem regler for, hvor laenge en offentlig myndighed må vaere om at behandle en forvaltnin­gsretlig sag, f.eks. fire uger.

Endvidere er det kendt i bredere kredse, at man ikke kan drive stordrifts­fordele inden for det offentlige. Da kommunerne selv behandlede boligstøtt­e-ansøgninge­r, kunne man vaere sikker på at få en afgørelse hurtigt. Hvad med om vi nedlaegger Udbetaling Danmark?

Regina Hillerup Vejlebrove­j 146

Ishøj

 ?? ARKIVFOTO: HELLE ARENSBAK ?? Regina Hillerup vil gerne gøre op med Udbetaling Danmark, fordi hun synes, de ansatte der holder borgere hen med tom snak.
ARKIVFOTO: HELLE ARENSBAK Regina Hillerup vil gerne gøre op med Udbetaling Danmark, fordi hun synes, de ansatte der holder borgere hen med tom snak.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark