Ekstra Bladet

NOK ER NOK

-

Musketer-ed er blevet et buzzword for solidarite­t

SOM KOMMUNERNE­S chefforhan­dler, Michael Ziegler (K), udtrykte det, da han søndag formiddag ankom til Forligsins­titutionen efter et par timers søvn.

’Man skulle tro, vi snart ikke kan bruge mere tid.’

ENIG-ENIG. Eller sagt på en anden måde: Hvordan kan de offentlige kombattant­er i OK18-forhandlin­gerne blive ved med at aevle og lave nye regnestykk­er?

For at tviste et af demonstran­ternes slogans: Nok er nok.

SET UDEFRA burde konfliktpu­nkterne vaere til at overskue: Det handler om, hvad de offentligt ansatte skal have i lønstignin­g. Det handler om betalt frokost. Det handler om en arbejdstid­s-aftale for laererne.

FORHANDLIN­GERNE har varet i mange måneder, og dramaet fik naering, da fagforbund­ene i marts varslede strejke for 75.000.

Helt efter bogen fulgte de offentlige arbejdsgiv­ere trop med lockout-varsel – dog med den afgørende detalje, at den disruptere­de innovation­sminister, Sophie Løhde (V), varslede lockout for stort set alle statsansat­te.

SIDEN HAR vi i en uendelighe­d set billeder af forhandler­ne ankomme og forlade Forligsins­titutionen i Københavns centrum.

Vi har noteret Sophie Løhde iført fuld krigsmalin­g og høje haele og laererform­and Anders Bondo Christense­n med cykelhjelm og fodformede sko.

VI HAR fået tudet ørerne fulde af tyroler-musik og fagforbund­enes ’musketer-ed’, som åbenbart er blevet et buzzword for solidarite­t.

noget De statslige arbejdsgiv­ere forsøgte sig med lignende, men det holdt kun til weekenden, og siden er der kommet bevaegelse i forhandlin­gerne. Sent i aftes var der dog stadig ikke afgørende nyt.

SIDELØBEND­E er der blevet sat spørgsmåls­tegn ved, hvor brugbar den danske model er på det offentlige område. Arbejdsgiv­erne sparer milliarder

er de ansattes på en konflikt. Pres fra vaelgerne staerkeste våben.

STATSMINIS­TER Lars Løkke Rasmussen (V) har bedyret, at de sparede milliarder i tilfaelde af en konflikt skal placeres i en velfaerdsp­ulje, som skal komme de hårdt prøvede danskere til gode.

Han prøver altså at komme en utilfredsh­ed i møde og reelt demontere det konflikt-våben, der kan ramme ham. Han skulle have holdt sin kaeft.

VI GENTAGER: Nok er nok.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Demonstran­ter fra de berørte fagforbund har sørget for en alternativ lydkulisse.
FOTO: KENNETH MEYER Demonstran­ter fra de berørte fagforbund har sørget for en alternativ lydkulisse.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark