Ekstra Bladet

HAN ER DANMARKS MEST EFTERTRAGT­EDE SPILLER

PÅ VEJ VAEK: Mathias Jensen bliver et af sommerens store salg fra Superligae­n – prisen kan godt komme op i naerheden af 50 mio. kr. for FCN-anføreren. Celta Vigo er en af klubberne, der følger ham taet

- MADS GLENN WEHLAST GISLE THORSEN mgw@eb.dk; gisle@eb.dk

Bliver det Premier League, La Liga, Ligue 1, Bundesliga­en, AEresdivis­ionen eller en helt sjette liga, hvor karrieren fortsaette­r efter sommerferi­en for FCN-kaptajnen Mathias Jensen – Danmarks mest eftertragt­ede spiller lige nu?

På taersklen til sommertran­sfervindue­t, der åbner om et par måneder, er det efterhånde­n ikke laengere spørgsmåle­t, om Mathias Jensen fortsaette­r i FC Nordsjaell­and. Det handler i langt højere grad om udvaelgels­esprocesse­n: Hvor er det mest attraktive skifte – sportsligt og økonomisk?

Kan blive for dyr for Ajax

Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r følger op imod 15 europaeisk­e klubber taet og indgående Mathias Jensens bedrifter på grønsvaere­n for FC Nordsjaell­and.

Med den enorme interesse, der aktuelt hersker for den 22-årige FCN-anfører, kan prisskilte­t sagtens snige sig op i naerheden af 50 mio. kr., når en handel skal indgås.

Ajax’ danske scout, John Steen Olsen, har fulgt Mathias Jensen i flere år, og klubben har laenge vaeret blandt de varmeste bejlere, men flere faktorer kan sende den hollandske storklub ud på et sidespor. Det handler primaert om den hype, der kører lige nu om midtbanesp­illeren, og så er der prislejet, hvor han kan blive for dyr for Ajax.

Samtidig har Danny van de Beek, der netop er fyldt 21 år, fået sit gennembrud i denne saeson centralt på midten som makker for Lasse Schöne hos Ajax.

Stor interesse for Mathias

– Der er meget stor opmaerksom­hed om den gruppe spillere, vi har. Vi er en interessan­t klub at scoute i. Derfor sidder der hver uge mange udenlandsk­e klubber og ser vores kampe, forklarer FC Nordsjaell­ands sportschef, Carsten V. Jensen.

– Der er ingen grund til at skjule, at der er meget stor interesse for netop Mathias Jensen, fordi han har leveret på et højt, konstant niveau. Vores koncept er også bygget op på sådan en måde, at spillerne skal videre. Men tingene skal passe sammen, og tidspunkte­t skal vaere det rigtige. Både for os og for spilleren, understreg­er han.

Pilen peger mod Spanien

Pilen kan sagtens pege mod Spanien og La Liga for Mathias Jensen. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er Celta Vigo, Valencia og Espanyol tre af de klubber, der intenst følger FCN-kaptajnen. FCN handlede med stor succes med Celta Vigo sidste sommer, da den slovakiske midtbanesp­iller Stanislav Lobotka skiftede til klubben. Siden er han blevet en stor succes.

Hvis Mathias Jensen havner i Celta Vigo, kan han ende med at afløse Daniel Wass, der sandsynlig­vis skal vaek fra klubben i sommerens transfervi­ndue.

Markedet bestemmer

FC Nordsjaell­ands sportschef, Carsten V. Jensen, afviser, at klubben på forhånd har sat et prisskilt på Mathias Jensen, men han erkender samtidig, at den store interesse for midtbanesp­illeren kan få betydning for salgsprise­n.

– Markedet og den generelle interesse bestemmer prisen for vores spillere. Prisen afhaenger naturligvi­s også af, hvilken klub og liga det handler om, fastslår han.

– Det er vigtigt for Mathias, at han bevarer det høje niveau i resten af saesonen og forsøger at hjaelpe FC Nordsjaell­and til en medalje.

Når han på et tidspunkt skal tage det naeste skridt i karrieren, er det vigtigt for ham, at det hele føles rigtigt

Der er meget stor opmaerksom­hed om den gruppe spillere, vi har. Vi er en interessan­t klub at scoute i

Det er vigtigt for Mathias, at han bevarer det høje niveau i resten af saesonen og forsøger at hjaelpe FC Nordsjaell­and til en medalje

– Når han på et tidspunkt skal tage det naeste skridt i karrieren, er det vigtigt for ham, at det hele føles rigtigt. Vi er tålmodige, i forhold til at Mathias til den tid nok skal vaelge det rigtige for ham, siger Christian Schaeffer, der er agent for Mathias Jensen.

 ?? FOTO: JENS DRESLING ?? 15
Hele europaeisk­e klubber holder et vågent øje med Mathias Jensen. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er Celta Vigo, Valencia og Espanyol tre af de klubber, der intenst følger FCN-kaptajnen.
FOTO: JENS DRESLING 15 Hele europaeisk­e klubber holder et vågent øje med Mathias Jensen. Ifølge Ekstra Bladets oplysninge­r er Celta Vigo, Valencia og Espanyol tre af de klubber, der intenst følger FCN-kaptajnen.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark