Ekstra Bladet

FCN har afløseren klar

-

Det er en kunst at have afløserne klar, når der saelges fodboldspi­llere. Fødekaeden skal vaere på plads. For FC Nordsjaell­and kommer et sommersalg af anfører Mathias Jensen ikke som den store overraskel­se. Afløseren står allerede klar i kulissen.

Han hedder Mohammed Kudus, er 17 år og en del af Right to Dream-akademiet i Ghana. Den eneste årsag til, at han ikke allerede er på kontrakt i FC Nordsjaell­and, er, at han skal vaere fyldt 18 år for at komme til Danmark for at få en aftale. Han fylder 18 år 2. august og er således klar efter et par kampe i den nye saeson for FCN.

Snart 18-årige Mohammed Kudus kan blive det nye stjernesku­d i FCN. Der har i hvert fald vaeret eksempler på, hvor stort ghaneseren­s talent i virkelighe­den er.

Sidste sommer var han bedste FCN-spiller, da Liverpools U23-mandskab blev besejret 4-2 i en opvisnings­kamp på Fyn. Han var med FCN på traeningsl­ejr i vinter og traeder ind i superligat­ruppen til sommer og er således klar fra august, når han er fyldt 18 år.

FCN har også talentfuld­e Nicklas Strunck, der kan gå ind og løfte opgaven, når Mathias Jensen bliver solgt. Han er meget rolig med bolden, også i pressede situatione­r. Men han har også en vaerktøjsk­asse med tekniske faerdighed­er på et meget højt niveau. Han evner uden problemer at løse svaere opgaver på små områder af banen. Det er en speciel egenskab både at have fokus på bolden og på, hvor medspiller­ne løber hen. Han kan begge dele, også under pres. Det kendetegne­r en spiller med hans kvaliteter, at han altid kan slå en lang praecis aflevering. Der har laenge ikke hersket tvivl om, at han allerede til sommer er for god til Superligae­n. Bundniveau­et er højt, og når man ser på hans koldblodig­hed med og uden bold, ligner han en spiller, der når langt i karrieren. Få hjemlige spillere har så høj spilleinte­lligens som ham. Fra en position på den centrale midtbane er det flot at score ti mål og levere seks assists. Kun to af scoringern­e er sat ind på straffespa­rk. Han har en sparketekn­ik, der gør, at han er meget farlig med afslutning­er fra distancen. Til trods for, at han kun er 22 år, har han allerede udviklet store lederegens­kaber på banen. Han er ikke højtråbend­e, men alene i form af sine praestatio­ner på banen viser han store lederegens­kaber, der gør ham til et naturligt anførerval­g på mange fodboldhol­d.

 ?? FOTO: STINE BIDSTRUP ??
FOTO: STINE BIDSTRUP

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark