Ekstra Bladet

Jores Okore: Er du racist?

- POUL FERDINAND ALLAN PEDERSEN pf@eb.dk, alpa@eb.dk

FC Midtjyllan­ds udlignende scoring i overtiden burde vaeret annulleret. Tv-billederne afslører nemlig tydeligt, at Jores Okore vaeltes omkuld af Paul Onuachu, umiddelbar­t før Frank Onyeka sparker bolden i nettet til et pointgiven­de mål.

Men Daugbjergs fløjte forblev tavs, så målet fik lov at stå, og sejren og de tre point gled Okore og nordjydern­e af haende.

Og det var mere, end AaBforsvar­erens temperamen­t kunne rumme.

– Er du racist? råbte han i de hektiske sekunder efter kampen, hvor frustrered­e og vrede spillere og traenere fra AaB omringede dommeren.

Efter kampen bekraefted­e Okore over for Canal 9, at han havde ladet sig rive med i frustratio­n over den manglende kendelse og spurgt dommeren, om han er racist. En handling, han vil undskylde over for dommeren.

Utrolig bittert

Over for Ekstra Bladet forklarer han sin oplevelse af frisparket, som ikke blev dømt.

– Der bliver helt klart lavet et frispark mod mig, og jeg fatter ikke, at der ikke blev fløjtet – for det var tydeligt.

– Jeg sikrede mig en god placering foran Onuachu, da jeg kan se, at der er en høj bold på vej ind i feltet. Men jeg fik aldrig mulighed for at komme op at heade, fordi jeg blev rykket omkuld i både skulder og arm, siger han om situatione­n, der altså endte med at koste AaB to point.

– Det er utrolig bittert, at vi dermed går glip af en sejr, som vi havde fortjent, selvom vi lod dem presse os for meget i de sidste ti minutter.

Også AaB-traener Morten Wieghorst, der i minutterne efter kampen virkede hidsig og havde en diskussion med Jørgen Daugbjerg Burchardt, er aergerlig over den manglende kendelse.

– Ingen kan falde på den måde, uden at der bliver lavet noget ulovligt mod ham. Ja, så der var helt klart frispark, siger han.

Erkendte frisparket

Og kampens dommer er enig efter at have set situatione­n igen.

– Der er et manglende frispark til Okore. Det ser jeg først bagefter, bekraefter Daugbjerg over for Canal 9.

Han var efter kampen omgivet af rasende AaB’ere – men ønsker ikke at gå videre med sagen.

– Jeg skal lige have snakket med Jores Okore. Men vi skal videre, siger han.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark