Ekstra Bladet

Kastede hjørneflag mod Göteborg-fans

-

’Han er fra Angered. Han kaster spyd på jer.’

Det tog ikke lang tid for Malmö FF-tilhaenger­ne at komme op med en hyldestsan­g til Tobias Sana, da han i et anfald af raseri kastede et hjørneflag mod fans af IFK Göteborg for to år siden – 27. april 2016.

Svenskeren var i faerd med sin opvarmning, da et kanonslag blev kastet ned mod ham fra IFK-tilhaenger­ne og eksplodere­de lige ved siden af ham.

– Som jeg er indrettet som person, forsøger jeg at vende det positivt. Når de kaster en bombe mod mig, skyldes det, at jeg har gjort noget godt, mener Tobias Sana, der fik sit gennembrud som spiller i Tobias Sana har udviklet sig eksplosivt, siden David Nielsen overtog traenersto­len i AGF. Den svenske tekniker er blevet en stabil inspiratio­n for AGF-holdet, og han ligner et godt bud på en af Superligae­ns store profiler efter sommerpaus­en.

– Der er tre traenere, der har betydet meget for mig: Zoran Lucic, der gav mig chancen i Qviding. Siden var det Stefan Rehn i IFK Göteborg, der gav mig chancen. Og så er der David Nielsen nu. IFK, inden han

Ajax.

– Havde jeg vaeret møgdårlig, så ville de vaere ligeglade. Det betyder noget, når man skifter til en anden klub, siger han.

Ikke mere vrede

– De tre har betydet alt, fastslår Tobias Sana, der elsker tilvaerels­en så meget i AGF, at han allerede nu er klar til at forpligte sig laengere til klubben.

Intet hastvaerk

skiftede til – Havde det ikke vaeret for IFK Göteborg, havde jeg ikke nået det, jeg har gjort som spiller. Der er intet had fra min side, bare fordi en person gør sådan noget. Jeg har masser af kaerlighed til klubben, bedyrer Tobias Sana.

– Lige da jeg blev ramt af den bombe, blev jeg enormt vred. Jeg har set rødt på den facon, men jeg er kommet videre. Jeg har ikke mere vrede i mig.

– Jeg begik en fejl ved at kaste et hjørneflag mod fansene, fordi der er mange unge spillere, der ser op til mig, og det er bare ikke i orden at reagere sådan, når man er et forbillede. Det har jeg laert af, fastslår han.

Det er bare ikke i orden at reagere sådan, når man er et forbillede

– Jeg har to år tilbage. Jeg trives godt her. Den kaerlighed, jeg har oplevet her, gør, at jeg kunne forestille mig at blive her laenge, siger han, da Ekstra Bladet bringer emnet på bane.

– Jeg er åben for en forlaengel­se, hvis klubben er interesser­et, fortsaette­r han.

– Men jeg har to år tilbage, så der er ikke noget hastvaerk. PC (sportschef Peter Christians­en, red.) har vist interesse laenge, og den mulighed, jeg har fået her, vil jeg virkelig tage vare på, siger Tobias Sana.

Jeg er åben for en forlaengel­se, hvis klubben er interesser­et

 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Cheftraene­r David Nielsen har betydet meget for Tobias Sanas udvikling de seneste måneder.
FOTO: HENNING BAGGER Cheftraene­r David Nielsen har betydet meget for Tobias Sanas udvikling de seneste måneder.
 ?? FOTO: ALL OVER PRESS ?? Ham laver man ikke ballede med. Og man kaster da slet ikke kanonslag efter ham.
FOTO: ALL OVER PRESS Ham laver man ikke ballede med. Og man kaster da slet ikke kanonslag efter ham.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark