Ekstra Bladet

TOG FUSEN PÅ FAVORITTER­NE

KUNNE IKKE HENTES: Bob Jungels tog alle på sengen, da han i går vandt cykelklass­ikeren Liège-Bastogne-Liège

- Ritzau

Bob Jungels tog alle forhåndsfa­voritterne på sengen i et taktisk låst løb, da han i går vandt cykelklass­ikeren Liège-Bastogne-Liège.

Den 25-årige luxembourg­ske mester udnyttede til fulde, at ingen af favoritter­ne med 22 kilometer til mål fortsat havde gjort det mindste vaesen af sig.

Først på dagens naestsidst­e stigning, Côte de la Roche-aux-Faucons, kom der lidt gang i løjerne, men de gik hurtigt i sig selv, og Jungels slog kontra og kom vaek.

På den sidste stigning med seks kilometer til mål forsøge Jelle Vanendert at nå op, men det mislykkede­s, og på målstregen var Quick-Steprytter­en Jungels 37 sekunder foran nummer to, Michael Woods.

Dansker i udbrud

Rytterne i årets Liège-Bastogne-Liège kørte over 258 kilometer i de bakkede Ardenner, hvor det går op og ned hele vejen, og de skulle over 11 små og stejle kategorise­rede stigninger undervejs.

På forhånd var de største danske forhåbning­er knyttet til Astana-duoen Jakob Fuglsang og Michael Valgren. Hverken Tour de France-kaptajnen eller Amstel Gold Race-vinderen kom dog til at spille med om sejren.

Jakob Fuglsang kom ind på en tiendeplad­s, 39 sekunder

Hverken Tour de France-kaptajnen eller Amstel Gold Race-vinderen kom til at spille med om sejren

efter vinderen. Også topfavorit­ten Alejandro Valverde var helt fravaerend­e i den absolutte finale, og den naeststørs­te forhåndsfa­vorit, Julian Alaphilipp­e, tog en fjerdeplad­s.

Første dansker i fokus var 22-årige Casper Pedersen. Aqua Blue Sport-rytteren var med i det ni mand store

udbrud, som stak af fra feltet efter små ti af de i alt 258 kilometer.

Som ventet holdt hverken han eller de øvrige udbryderne sig ude foran helt frem til finalen.

Klar til Italien

Liège-Bastogne-Liège kaldes også ’La Doyenne’ og regnes som cykelsport­ens fjerde af i alt fem monumenter.

Det traditions­rige løb blev kørt første gang i 1892 og afrunder både forårets klassikers­aeson og den såkaldte Ardenner-uge.

Ardenner-ugen består af løbene Amstel Gold Race, La Flèche Wallone og altså løbet fra og til Liège. De er i år blevet vundet af danske Michael Valgren, franskmand­en Julian Alaphilipp­e og altså Bob Jungels.

Med klassikers­aesonen vel overstået saetter det profession­elle felt nu fokus på forberedel­serne til årets store etapeløb, som indledes med Giro d’Italia i maj.

 ?? FOTO: FRANCOIS WALSCHAERT­S/AP ?? Ingen slinger Der var ingen, der kunne hamle op med Bob Jungels i forårsklas­sikeren Liége-Bastogne-Liége. Favoritter­ne var ganske enkelt alt for langsomme om at komme i gang.
FOTO: FRANCOIS WALSCHAERT­S/AP Ingen slinger Der var ingen, der kunne hamle op med Bob Jungels i forårsklas­sikeren Liége-Bastogne-Liége. Favoritter­ne var ganske enkelt alt for langsomme om at komme i gang.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark