Ekstra Bladet

Første sejr til formel 1-laerlingen

- JONAS HÜTTEL hut@eb.dk

Officielt er målet for Christian Lundgaard kun samlet top tre i rookie-mesterskab­et til Eurocup Formel Renault 2.0 i år, men den imponerend­e start på saesonen giver tro på mere for det danske medlem af Renault-teamets talentprog­ram.

Efter de to første afdelinger med samlet fire løb på Paul Ricard i Frankrig og Monza i Italien fører den 16årige østjyde både mesterskab­et for førsteårs-kørere og så det rigtige mesterskab, om man vil.

Denne weekend bød på først en andenplads lørdag, og søndag kom så Christian Lundgaards første sejr i klassen. I begge tilfaelde kvalificer­ede han sig som toer og viste masser af evner i selve løbet.

Lørdag med hårdt forsvar af sin andenplads, hvilket sendte Renault-kollegaen Max Fewtrell af banen og søndag med et virkelig modent race og en fornem overhaling af italienere­n Lorenzo Colombo.

På de sidste omgange var italienere­n lige ved at slippe forbi, hvilket kun gjorde sejren til en endnu større forløsning.

– Det er mega! At få en sejr allerede i anden løbsweeken­d. Det er fantastisk, sagde Christian Lundgaard umiddelbar­t efter sin triumf.

Det er mega! At få en sejr allerede i anden løbsweeken­d

Naeste opgør til maj

Danskeren er noteret for en femteplads, tredjeplad­s, andenplads og en sejr og dermed 68 point. På andenplads­en ligger kineseren Ye Yifei med 64 point efterfulgt af Lorenzo Colombo med 45 point.

Serien består af ti afdelinger og 20 løb. Alle køres på baner, hvor der også kan køres Formel 1. Naeste opgave venter på Silverston­e midt i maj.

 ?? FOTO: NANNA NAVNTOFT ?? Christian Lundgaard har haft en forrygende start på Eurocup Formel Renault 2.0.
FOTO: NANNA NAVNTOFT Christian Lundgaard har haft en forrygende start på Eurocup Formel Renault 2.0.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark