Ekstra Bladet

Arsenal-sejr efter staerk slutspurt

-

To dage efter at manager Arsène Wenger bebudede sit stop i Arsenal til sommer, vandt holdet 4-1 på en god slutspurt i Premier Leaguekamp­en mod West Ham.

Det så ellers en overgang problemati­sk ud for Arsenal at hente de tre point, men scoringer af Aaron Ramsey og Alexandre Lacazette sørgede til sidst for, at Arsenal kom på 57 point i ligaen.

Det er seks point faerre end Chelsea, der ligger på femteplads­en og 11 point faerre end Tottenham, der indtager fjerdeplad­sen.

Efter 0-0 ved pausen blev der for alvor lukket op for scoringen i anden halvleg.

Forsvarssp­illeren Nacho Monreal flugtede et hjørnespar­k i kassen efter 51 minutter, men West Hams Marko Anautovic svarede igen med et resolut drøn med venstrefod­en et lille kvarter senere.

Tøvende forsvar

Så lignede det pludselig en pointdelin­g på Emirates Stadium. Men med otte minutter igen sejlede et halvblødt indlaeg hele vejen over i modsatte hjørne, mens målmand Joe Hart og et tøvende forsvar så til. Så stod det 2-1 til hjemmehold­et.

I kampens slutfase scorede angriberen Lacazette to gange fra naert hold og sikrede London-holdet en bunke selvtillid frem mod torsdagens Europa League-semifinale mod Atlético Madrid.

Samtidig blev det 1-1 i kampen mellem Stoke og Burnley. Arsenal laegger dermed afstand til Burnley, som er fire point efter på syvendepla­dsen.

Stoke er stadig under nedrykning­sstregen, efter Swansea.

Manchester City har allerede sikret sig det engelske mesterskab, men klubben har sat et nyt mål om at slå pointrekor­den i Premier League.

Den lyder på 95 point og blev sat af Chelsea i saesonen 2004/05, og i går kom City et skridt naermere ved at slå Swansea 5-0.

Dermed kom City op på 90 point for 34 kampe. Og Josep Guardiolas tropper har nu fire kampe til at snuppe Chelseas rekord.

Ritzau fire point

?? FOTO: TONY O’BRIEN/REUTERS ?? West Ham-målmanden Joe Hart spraellede forgaeves, da Arsenal til sidst vandt 4-1 i London-derbyet.