Ekstra Bladet

ÅBENT BREV TIL LØKKE OM OMSKAERING

Redaktion: Bjarne Kristensen

-

Kaere Lars Løkke Rasmussen!

Hvis Folketinge­ts medlemmer frit kunne stemme efter personlig overbevisn­ing, sådan som grundloven faktisk siger, at de skal, så ville borgerfors­lag FT-00124 imod drengeomsk­aering blive vedtaget. Noget som 85 procent af danskerne ønsker.

Imidlertid har din regering meldt ud, at I vil stemme samlet for at bevare status quo – en situation, hvor drenge altså også fremover skal behandles som andenrangs­borgere uden lovsikret ret til en intakt krop. I dag, tirsdag, vil I i Venstre beslutte, om jeres folketings­medlemmer bliver fritstille­t eller tvinges til at stemme, sådan som du og regeringen ønsker. Desvaerre er der ikke meget, der tyder på, at du vil lytte til dem, som kraever, at du respektere­r deres grundlovss­ikrede ret til at stemme efter egen overbevisn­ing til fordel for drengene. get Socialdemo­kratiets medlemmer til at rette ind og stemme samlet imod borgerfors­laget. Det er rystende, hvis det er sandt! Hvad daelen bilder I jer ind, sådan at tilsidesae­tte vores grundlov, fordi den befolkning, I burde lytte til, kraever fremskridt for drenges rettighede­r og ikke status quo, sådan som I vil?

Er du klar over, at du leger med ilden? Du er statsminis­ter i et land, hvor politikerl­eden i forvejen er og nu pønser du på at forstaerke den ved at tvinge folk i dit parti, der vil tilgodese drengebørn­s rettighede­r, til at makke ret. Så du på den måde kan sikre, at borgerfors­laget bliver stemt ned. Hvorved du en tid endnu kan begå dig internatio­nalt uden panderynke­r hos lederne af omskaering­s-nationerne USA, Israel og verdens 55 muslimske lande.

Vores repraesent­ative demokrati mistrives og traenger i den grad til en succeshist­orie. Ved den kommende afstemning om borgerfors­lag FT-00124 kan I politikere bidrage til en dobbelt succes. Eller en dobbelt begmand til både drengene og vores politiske system. Hvis det sidste sker, så er du ansvarlig herfor. Morten Frisch laege, adj. professor, dr.med. og medstiller af borgerfors­lag FT-00124 Vemmetofte Alle 42 Gentofte

Vores repraesent­ative demokrati mistrives og traenger i den grad til en succeshist­orie

 ?? FOTO: AP ?? Morten Frisch er medstiller af et forslag om, at omskaering først må ske, når manden er fyldt 18 år. Her får en dreng kniven ved en indonesisk version af omskaering.
FOTO: AP Morten Frisch er medstiller af et forslag om, at omskaering først må ske, når manden er fyldt 18 år. Her får en dreng kniven ved en indonesisk version af omskaering.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark