Ekstra Bladet

Kaerlighed på kollegiet

-

Alle par har en historie om, hvordan de mødtes første gang og blev ramt af Amors pil.

For Lars Løkke og Sólrun var stedet Frankrigsg­ade Kollegiet på Amager. Lars var 24, og Sólrun fra Faerøerne var 20, da han – som han selv har beskrevet det på Facebook – en forårsafte­n i 1989 efter et forretning­sudvalgsmø­de i VU lod sig lokke med til kollegiefe­st.

Det var kaerlighed ved første blik, og allerede året efter, 4. marts 1990, kommer parrets aeldste søn, Bergur, til verden. Siden er fulgt datteren, Lisa, og endnu en søn, Símun.

Brylluppet mellem Sólrun og Lars Løkke kom dog først i 1998, som han selv forklarer på Facebook:

’Man skal ikke vaere stor matematike­r for at regne ud, at vi ret hurtigt, efter vi havde mødt hinanden, fik vores første barn, Bergur. Vi var da begge studerende, så der var ikke til det store kirkebryll­up. Og så kom Lisa og dernaest Símun. Så det blev først til det store bryllup, da alle børnene var ankommet. Det har jeg nu aldrig fortrudt. Hver gang vi kørte forbi Graested Kirke i slutningen af 90’erne, udbrød Símun altid: ’Det var derinde, VI blev gift!’ Og det havde han jo sådan set ret i.’

Familien Løkke Rasmussen boede i mange år i parcelhus i Graested.

Kommer i trance

Men i 2012 flyttede 53-årige Lars og 49-årige Sólrun i en lejlighed i Nyhavn, hvor Løkke hurtigt er blevet kendt i gadebilled­et, når han blandt andet lufter parrets hunde, Beauty og Fríða. Og han er vild med Nyhavn.

– Når jeg kører over broen her og ned ad Nyhavn, taenker jeg: NU er jeg hjemme. Jeg er ret vild med at vaere her – vild med at det summer af liv, og så har jeg en fantastisk udsigt. Jeg kan komme helt i trance, når jeg står på balkonen og kigger ud. Jeg havde aldrig troet, at jeg skulle bo midt i et postkort, sagde Lars Løkke for nylig til City Avisen.

 ?? FOTO: ANTHON UNGER ?? Luksusrejs­er på første klasse for klimakrone­r, dyre sko og underbukse­r for Venstrekro­ner, cigaretter og hotelophol­d for skattekron­er ... Og så alle problemern­e med LøkkeFonde­n. Der er nok at blive svedt over for statsminis­teren.
FOTO: ANTHON UNGER Luksusrejs­er på første klasse for klimakrone­r, dyre sko og underbukse­r for Venstrekro­ner, cigaretter og hotelophol­d for skattekron­er ... Og så alle problemern­e med LøkkeFonde­n. Der er nok at blive svedt over for statsminis­teren.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark