Ekstra Bladet

Bakket sin mand op under de mange kriser – og omvendt

- Tgs@eb.dk; jao@eb.dk

Det var langtfra første gang, at Lars Løkke var i politisk modvind, og Sólrun stod bag ham.

I 2013 kom han voldsomt under pres, da Ekstra Bladet afslørede, at Løkke som formand for organisati­onen GGGI blandt andet havde vaeret på 15 rejser, der tilsammen løb op i over en million kroner.

Fandt på det sammen

Afsløringe­rne kulminered­e med et legendaris­k pressemøde, hvor Lars Løkke Rasmussen brugte tre timer og 43 minutter på at besvare pressens spørgsmål om rejserne.

Den idé var ikke tilfaeldig. Det har Sólrun senere fortalt til BT på spørgsmåle­t om, hvordan hun støtter sin mand.

– Jeg kan vaere der og lytte, så han kan laesse af og sige alt det, han ikke kan sige ude i det åbne. Og så er vi gode til at snakke om tingene, fortalte hun.

– Hvis du kan huske maratonpre­ssemødet sidste forår for eksempel, så var det en idé, han og jeg sad og fandt på oppe i sommerhuse­t i Sverige, fortsatte hun.

– Vi vendte og drejede alle muligheder. Om vi turde, om det skulle vaere på dansk eller engelsk. Hvad der var fordele og ulemper ved det hele. Vi kan få gode idéer og inspirere hinanden og vaere konstrukti­ve sammen.

Løkkes klippe

Lars Løkke har også selv flere gange fremhaevet, hvordan Sólrun har holdt ham oppe. Blandt andet til magasinet Femina i oktober 2015, hvor han var igen.

– Sólrun er mit faste holdepunkt og har vaeret det i mange, mange år. Hun er en staerk faerøsk klippe, som man kan fortøjre sig hos. En af mine venner har på et tidspunkt udtrykt det ved at sige: ’Sólrun holder Lars oppe, når han er nede, og nede, når han er oppe.’ Og det er nok det, hun gør.

Derfor var det også naturligt, at Lars Løkke valgte sin taetteste allierede, da han skulle stoppe som formand for LøkkeFonde­n, efter at han blev statsminis­ter i sommeren 2015. Fonden er dog endt med at blive endnu et blevet statsminis­ter eksempel på, hvordan Lars Løkke Rasmussens dispositio­ner som Venstre-formand og statsminis­ter ikke kun får ham selv, men også familien i fedtefadet.

Begraenset adgang

Således har han eksempelvi­s selv skabt massiv blaest om LøkkeFonde­n, da Ekstra Bladet kunne afsløre, at han havde holdt gratis sommerferi­e i kvotekonge­n JohnAnker Hametners sommerhus i Skagen og deltaget i kvotekonge­ns firmafest.

For nylig tog Sólrun Løkke Rasmussen i et interview på TV2 så igen sin mand i forsvar, da hun afviste, at man kunne købe sig adgang til statsminis­teren ved at støtte LøkkeFonde­n.

– Hvis man gerne vil købe sig til indflydels­e hos Lars, så kan man betale 20.000 kroner til Liberal Erhvervskl­ub. Så møder man ham otte gange om året in person. Så at give noget til LøkkeFonde­n giver meget begraenset adgang.

Sólrun holder Lars oppe, når han er nede, og nede, når han er oppe

Laes også lederen på bagsiden.

 ?? FOTO: JENS DRESLING FOTO: JENS DRESLING ?? Lars Løkke og Sólrun ankom sammen på cykel til Nyboder Skole, hvor de stemte ved det seneste valg til Europa-Parlamente­t. Hr. og fru Rasmussen gav den gas på dansegulve­t under Venstres Landsmøde i Odense i 2010.
FOTO: JENS DRESLING FOTO: JENS DRESLING Lars Løkke og Sólrun ankom sammen på cykel til Nyboder Skole, hvor de stemte ved det seneste valg til Europa-Parlamente­t. Hr. og fru Rasmussen gav den gas på dansegulve­t under Venstres Landsmøde i Odense i 2010.
 ?? FOTO: NIELS S. ANDERSEN ?? Statsminis­teren og hans kaereste siden 1989 blev gift i Graested Kirke 6. juli 1998.
FOTO: NIELS S. ANDERSEN Statsminis­teren og hans kaereste siden 1989 blev gift i Graested Kirke 6. juli 1998.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark