Ekstra Bladet

Sass fyrer Gjerskov som ordfører

DRAMA I S:

- THOMAS GÖSTA SVENSSON tgs@eb.dk

Den socialdemo­kratiske rebel Mette Gjerskov er blevet vraget som udviklings­ordfører for Socialdemo­kratiet af sin egen partitop.

Der har den seneste tid vaeret meget blaest om folketings­politikere­n, efter at hun er gået imod sin folketings­gruppe i spørgsmåle­t om burkaforbu­d. Mette Gjerskov har også gjort sig bemaerket med flere kritiske udmeldinge­r om Mette Frederikse­n og resten af S-toppens kursskifte i udlaending­epolitikke­n.

Mette Gjerskov uddyber over for Ekstra Bladet, at det var gruppeform­and Henrik Sass Larsen, der tirsdag morgen gav hende kniven.

– Det er jo spørgsmåle­t om at stemme imod gruppen om burka-spørgsmåle­t, og det ligger mig meget på sinde, at vi ikke lovgiver så nidkaert om, hvilken beklaednin­g folk skal have på. Jeg kan simpelthen ikke se mig selv i den vedtagelse – selvom jeg synes, burkaer skulle hen, hvor pebret gror – og kunne ikke gøre andet end at stemme imod.

– Og det har haft en pris. Det fik jeg meddelt i dag (i går, red.), da gruppeform­and Henrik Sass ringede til mig.

– Så det var ikke frivilligt, du trak dig. Du blev afsat?

– Ja, og det var med begrundels­en om burkaspørg­smålet.

– Hvordan har du det med det?

– Det er jo aergerligt. Jeg synes, at jeg har gode resultater på udviklings­området og blandt andet fået regeringen til at love, at de ikke vil skaere yderligere i udviklings­bistanden.

På trods af den dramatiske exit som ordfører så har S-rebellen dog ingen planer om at forlade partiet.

– Nej, jeg er socialdemo­krat, og det bliver jeg ved med at vaere, siger Mette Gjerskov.

Må ikke vaere tvivl

Ekstra Bladet har forgaeves forsøgt at få en kommentar fra gruppeform­and Henrik Sass Larsen, men har i stedet fået en skriftlig kommentar fra gruppesekr­etaer Christine Antorini, der svarer på vegne af Socialdemo­kratiets ledelse.

– Et forbud mod burkaer løser ikke integratio­nsudfordri­ngerne alene, og det er ikke uden dilemmaer. Når Socialdemo­kratiet har besluttet at støtte forbuddet, skyldes det, at burkaen ikke blot er et stykke tøj, men et middel til social kontrol. Vi står på kvindernes side i den frihedskam­p. Det bakker den socialdemo­kratiske folketings­gruppe op om, skriver Christine Antorini og fortsaette­r:

– Mette Gjerskov har taget forbehold og talt imod gruppens beslutning i medierne. Socialdemo­kratiet har gode interne processer og diskussion­er, hvor ordet er frit. Men der skal ikke vaere tvivl om Socialdemo­kratiets politik, og man kan ikke bestride tillidspos­ter, hvis man ikke respektere­r at stå sammen om vaesentlig­e politiske emner, herunder udlaending­epolitikke­n.

Mette Gjerskovs ordførersk­ab varetages fremover af udenrigsor­dfører Nick Haekkerup. Facebook vil give brugere mulighed for at klage over fjernet indhold som foto, videoer eller skrevne beskeder, der er slettet af mediet med henvisning til brud på retningsli­njer.

– Det er led i bestraebel­ser på at blive mere tydelig omkring, hvor vi traekker graensen i forhold til indhold, siger Siobhan Cummiskey, som er leder af Facebooks eksterne politik med ansvar for indhold.

 ?? FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN ?? Mette Gjerskov har vaeret folketings­medlem siden 2005 og har tidligere vaeret minister for fødevarer, landbrug og fiskeri under statsminis­ter Helle Thorning. Nu er hun faerdig som udviklings­ordfører.
FOTO: MIKKEL BERG PEDERSEN Mette Gjerskov har vaeret folketings­medlem siden 2005 og har tidligere vaeret minister for fødevarer, landbrug og fiskeri under statsminis­ter Helle Thorning. Nu er hun faerdig som udviklings­ordfører.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark