Ekstra Bladet

Sms: Sådan vil Google banke Apples iMessage

NY STANDARD: Chat er Googles bud på en ny beskedtjen­este, der (måske) virker

- FOTO: GOOGLE/RITZAU SCANPIX

Det er noget rod.

Så kort lyder dommen over Googles talrige forsøg på at skabe en mobil beskedtjen­este, der kan konkurrere med Apples iMessage. Og de lige så mange fiaskoer.

Den seneste hedder Google Allo, der i 2016 blev lanceret som ’en ny, smart og intelligen­t beskedapp, der skal konkurrere med Facebooks Messenger og WhatsApp’.

Det lykkedes dog aldrig, og nu har Google så lagt Allo på is for i stedet at kaste sig over et nyt projekt.

Et seriøst problem

At det aldrig er lykkedes Google at lancere en succesrig app, der kan slå Apples iMessage, er et seriøst problem for Google og for mobilbruge­rne. Uden sådan en app vil det nemlig aldrig lykkes at overbevise dedikerede iPhone-fans om, at man roligt kan skifte til Android.

Hvis en Android-bruger i dag skal kommuniker­e med iPhones – og vil vaere sikker på, at modtageren får beskeden – er eneste mulighed at bruge den indbyggede smsapp. Og den er langt fra så perfekt som iMessage. Meget langt fra.

Billeder og video overføres i en markant ringere kvalitet. Du kan ikke se, om modtageren har laest beskeden. Og du kan ikke overføre filer eller udnytte andre avancerede muligheder, der allerede findes i iMessage og datadrevne beskedtjen­ester som WhatsApp og Messenger.

Kraever opbakning

Ifølge techmediet The Verge, der har fået eksklusiv adgang til Googles udviklings­afdeling, er det alligevel netop sms-appen, der nu forbedres markant.

Idéen er at understøtt­e en universel standard kaldet RCS, der gør det muligt at få alle de fordele, som iMessage har, for eksempel bedre billedkval­itet og filoverfør­sel.

Men Google kan ikke garantere, at standarden understøtt­es hos de brugere, der er interesser­ede i at bruge den.

Det kraever, at både teleoperat­ørerne og mobilprodu­centerne aktiverer funktionen. I Danmark er det indtil nu alene Telenor Gruppen, der står på listen over skal interesser­ede mobilselsk­aber, mens producente­r som Samsung og Huawei understøtt­er RCS. Det samme gaelder naturligvi­s Google, men også Microsoft i deres styresyste­mer.

Der er aldrig lykkedes Google at lancere en succesrig app, der kan slå iMessage

Ikke krypteret

Spørgsmåle­t er imidlertid, om det bedste ikke ville vaere, at Apple lancerede iMessage til Android?

Fordelen for brugerne er, at iMessage allerede fungerer og modsat Googles bud på en ny beskedtjen­este er krypteret.

Rygtet har flere gange vaeret, at Apple er på vej med sådan en løsning. Indtil videre er det blevet ved rygterne.

 ??  ?? Google har stor succes med flere af sine tjenester. Men det kniber med at få enderne til at nå sammen, når det gaelder beskeder fra Android-telefoner. Her halter Google voldsomt.
Google har stor succes med flere af sine tjenester. Men det kniber med at få enderne til at nå sammen, når det gaelder beskeder fra Android-telefoner. Her halter Google voldsomt.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark