Ekstra Bladet

Jeg gik fuldstaend­ig Steen Holm fortaeller om de timer, hvor hans datter var indespaerr­et på et toilet efter trussel mod skole

- NANNA BAY MADSEN SOFIE NEPPER-CHRISTENSE­N ANDREAS WENTOFT FOTO: JAN SOMMER nbm@eb.dk; sen@eb.dk; aw@eb.dk

– Det var forfaerdel­igt. Jeg rystede og rystede.

Sådan lød den umiddelbar­e reaktion fra mureren Steen Holm fra Helsingør, da Ekstra Bladet tirsdag formiddag mødte ham foran HF & VUC Nordsjaell­and i Helsingør mellem et virvar af chokerede skoleeleve­r og kampklaedt­e politibetj­ente.

Tirsdag morgen modtog han en ubehagelig besked fra sin 18-årige datter, Emilie Holm.

Nordsjaell­ands Politi var rykket talstaerkt ud til hendes skole, efter de omkring klokken ni tirsdag morgen modtog en anmeldelse om, at en kvinde var i besiddelse af en pistol på skolen.

Skolens ledelse havde derfor beordret eleverne til at låse sig inde i deres klassevaer­elser og blokere dørene, indtil området var blevet finkaemmet af politiet.

Da Ekstra Bladet mødte Steen Holm, var han netop blevet genforenet med sin datter, der i flere timer havde vaeret låst inde på et af skolens toiletter.

Følelserne sad derfor helt uden på tøjet på den helsingora­nske murer, der havde svaert ved at holde tårerne tilbage, da han skulle fortaelle om begivenhed­erne, der udspillede sig tirsdag morgen.

– Min datter ringede til mig og sagde, at hun ikke vidste, hvad der skete. Det var noget med en person, der rendte rundt på skolen med en pistol. Hun havde barrikader­et sig på toilettet og låst døren. Hun var ved at bryde sammen, kunne jeg høre, og så lagde hun på, siger han til Ekstra Bladet.

Chokerende besked

Opkaldet fra datteren chokerede ham.

– Jeg taenkte bare: ’Hvad fanden snakker du om?’ Vi er i Danmark. Skoleskyde­rier sker ikke her. Jeg blev helt forvirret, så jeg skrev og spurgte hende, hvad der foregik. Jeg gik fuldstaend­ig i panik, fortaeller Steen Holm, om de tanker der fløj i gennem hovedet på ham, da hans datter ringede.

Steen Holm, der til daglig arbejder som murer i et firma i Helsingør Kommune, var på arbejde, da hans datter kontaktede ham.

– Jeg satte mig bare ned og rystede. Det var forfaerdel­igt, for jeg følte mig totalt magtesløs. Man taenker jo på de vaerste scenarier, og jeg følte ikke, at jeg kunne gøre noget for at hjaelpe hende, siger Steen Holm og fortsaette­r.

– Jeg ville egentlig bare ønske, at jeg kunne have byttet plads med hende og få hende i sikkerhed. Der var ikke noget, jeg hellere ville. Så jeg smed alt, jeg havde i haenderne. Jeg ville bare op og hjaelpe hende

Gensynsgla­eden var stor

Derefter kørte Steen Holm i rask fart mod sin datters skole.

På vej derhen fik han til sin store lettelse en besked fra Emilie om, at hun selv og de andre elever var blevet lukket ud, og far og datter mødtes derfor kort efter i et stor gensynskra­m ude foran skolen.

Her fik tårerne frit løb hos både Steen Holm og hans 18årige datter.

– Jeg var meget lettet og glad, da hun kom ud. Jeg har to døtre, og de to tøser betyder alt for mig i hele verden. Der kørte så meget rundt i hovedet på mig, inden hun kom ud. Det var en stor lettelse og en fantastisk gensynsgla­ede at se, at hun var uskadt.

Vi er i Danmark. Skoleskyde­rier sker ikke her. Jeg blev helt forvirret

 ??  ??
 ??  ?? Politiet rykkede talstaerkt ud til en skole i Helsingør efter en anmeldelse om, at en kvinde var i besiddelse af en pistol på skolen.
Politiet rykkede talstaerkt ud til en skole i Helsingør efter en anmeldelse om, at en kvinde var i besiddelse af en pistol på skolen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark