Ekstra Bladet

Pludselig var der en alarm der gik

-

Ekstra Bladet mødte tirsdag eftermidda­g en raekke elever på HF & VUC Nordsjaell­and i Helsingør, efter de havde fået lov til at forlade de klasseloka­ler, hvor de havde vaeret indespaerr­et i flere timer.

Tara Olsen på 21 år var en af de elever, der var tvunget til at barrikader­e sig i sit klasseloka­le med sine klassekamm­erater. Ifølge hende havde dagen forløbet helt normalt, indtil der kom en noget atypisk besked over skolens højtaleran­laeg.

Lås dørene

– Pludselig var der en alarm, der gik. Over højtaleren blev der sagt, at vi skulle låse dø- rene til klassevaer­elserne, blokere dørene og blive i klassen, fordi der var blevet givet en trussel mod skolen. Vi taenkte: ’Det kan vaere for real det her.’ Man bliver da bange, siger hun til Ekstra Bladet.

Alligevel forsøgte de holde sig i ro i klassen.

– Man kunne høre, at folk gik i panik rundt omkring at på gangene, men i min klasse tog vi det forholdsvi­s roligt. Man når dog at taenke en masse tanker, når man er lukket inde i flere timer. Taenk, hvis der virkelig var en person med en pistol, siger Tara Olsen.

I et lokale ikke langt derfra havde 22-årige Theis Algevind på samme måde barrikader­et sig i et klasseloka­le.

– Vi blev naturligvi­s nervøse, da vi fik beskeden om, at vi skulle låse og blokere dørene, men vi formåede alligevel at holde os i ro. Vi brugte borde og stole til at

 ??  ?? Tara Olsen var en af de mange, der var nødt til at barrikader­e sig i klasseloka­lerne.
Tara Olsen var en af de mange, der var nødt til at barrikader­e sig i klasseloka­lerne.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark