Ekstra Bladet

Bandemedle­m udvist

- SUNE FISCHER fish@eb.dk

Den 23-årige Hanad Mohamed Abdullahi Muuse, der var tilknyttet bandegrupp­eringen Brothas, fik sig en lang naese – og nu en lige så lang dom – da han forsøgte at afhente en pistol på Bispebjerg Hospitals område.

Politiet havde nemlig fjernet pistolen, og manden blev anholdt. Det skete 4. november sidste år.

I dag blev han i Retten på Frederiksb­erg idømt fire år og seks måneders faengsel for at have forsøgt at besidde en pistol uden ammunition som led i den verserende bandekonfl­ikt. Han blev samtidig udvist af Danmark med indrejsefo­rbud for bestandigt.

Den tiltalte ankede dommen til landsrette­n.

Retten på Frederiksb­erg lagde til grund, at tiltalte var tilknyttet bandegrupp­eringen Brothas, og at forsøget på besiddelse af våbnet var sket som led i den verserende bandekonfl­ikt.

Retten dømte derefter efter straffelov­ens paragraf 81 a, der giver mulighed for at forhøje straffen med indtil det dobbelte for besiddelse af skydevåben under en vaebnet bandekonfl­ikt, skriver Københavns Politi i en pressemedd­elelse.

Sendt et signal

– Retten har i dag sendt endnu et klart signal om, at samfundet ikke accepterer samfundsun­dergravend­e bandekrimi­nalitet, hvor våben er ude i det det offentlige rum. Dommen er i tråd med den seneste praksis, hvor personer, der deltager i voldelige konflikter, får forhøjet straf ved besiddelse af skydevåben. Derfor er jeg også meget tilfreds med dommen i dag, siger anklager Tanja Søderlund.

I forhold hun:

– Jeg ser frem til, at landsrette­n til anken siger afgør, hvor lang straf rockerband­ekriminell­e skal idømmes for forsøg på besiddelse af skydevåben under en konflikt.

 ?? FOTO: KENNETH MEYER ?? Politiet lå på lur, da manden naermede sig Bispebjerg Hospital for at hente pistolen sidste år. Billedet er fra en anden begivenhed.
FOTO: KENNETH MEYER Politiet lå på lur, da manden naermede sig Bispebjerg Hospital for at hente pistolen sidste år. Billedet er fra en anden begivenhed.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark