Ekstra Bladet

’Taenk hvis alle gjorde sådan’

BIOLOG OM ULVEDRAB: – Så ville der vaere mange truede arter

- ORBEN RASK trl@eb.dk

– Taenk hvis alle danskere gjorde som manden, der i sidste uge, ifølge politiets sigtelse, tog sagen i egen hånd i Vestjyllan­d og kørte ud og skød en ulv, selv om den betragtes som en truet dyreart og derfor er fredet af et EU-direktiv.

– Det ville svare til, at andre personer flere andre steder i Danmark begyndte at skyde andre fredede dyr, fordi de på en eller anden måde generede nogle mennesker og deres interesser.

Som sådan udfolder biolog Jens Holm Kanstrup et af perspektiv­erne efter den heftigt debattered­e nedskydnin­g af en ung hun-ulv for halvanden uge siden på Stråsø Plantage mellem Ulfborg og Ørnhøj.

Elefanter og tigre

– Hvis alle opførte sig sådan, ville der til sidst vaere mange truede dyrearter i Danmark. På den måde mister vi jo fuldstaend­ig vores trovaerdig­hed, når vi så samtidig appellerer til eksempelvi­s afrikanere eller indere om ikke at skyde elefanter og tigre, siger Jens Holm Kanstrup, der i sin egenskab af rådgiver for organisati­onen Verdens Skov i disse dage befinder sig i Bolivia.

– Jeg er selv fra Vestjyllan­d og kan sagtens forstå de frustrered­e fårehyrder og andre i områdets frustratio­ner og bekymringe­r, og derfor mener jeg også, at politikern­e hurtigst muligt bør finde en løsning på problemati­kken, tilføjer biologen.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark