Ekstra Bladet

750.000 sparer ikke op til pension

-

Omkring 750.000 danskere i alderen 25-59 år sparer slet ikke eller kun i begraenset omfang op til pension, viser en opgørelse fra Finansmini­steriet, der har målt pensionsin­dbetalinge­rne over en femårig periode. Det skriver Politiken onsdag.

40 procent af gruppen taeller danskere på overførsel­sindkomste­r, som ikke har en arbejdsmar­kedspensio­n, fordi de ikke arbejder.

Vikarer og freelancer­e

Dertil kommer langt over 400.000 danskere, der arbejder som freelancer­e, vikarer, deltidsans­atte eller selvstaend­ige uden en fuldautoma­tisk pensionsor­dning.

Samlet set har antallet af ’pensionslø­se’ danskere nået et bekymrende omfang, siger flere eksperter til Politiken.

Det er et stort tal

– 750.000 er et stort tal. Så stort et antal er et problem, når man gerne vil sikre, at alle ender med at have en fornuftig pension. Og der er jo ikke noget, der tyder på, at problemet bliver mindre, siger professor Bent Greve, som er velfaerds-, skatte-, og arbejdsmar­kedsforske­r på Roskilde Universite­t, til Politiken. Ekspertern­e er ikke i tvivl om, at gruppen af mere eller mindre pensionslø­se danskere vil stige de kommende år.

Faerre vil have faste, langvarige arbejdsfor­hold på et arbejdsmar­ked, hvor faerre af samme grund er daekket ind af obligatori­ske arbejdsmar­kedspensio­ner.

– Tendensen er, at flere af os får laengere mellem de faste ansaettels­er, og nogle får aldrig et fast arbejde, siger professor Peter Olsén, medforfatt­er på et netop afsluttet forsknings­projekt om emnet på Roskilde Universite­t.

 ?? FOTO: SHUTTERSTO­CK ?? Antallet af pensionslø­se har nået et bekymrende omfang.
FOTO: SHUTTERSTO­CK Antallet af pensionslø­se har nået et bekymrende omfang.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark