Ekstra Bladet

Den vildeste superhelte­film nogensinde?

Den med spaending ventede ’Avengers: Infinity War’ byder på flere overraskel­ser

- HENRIK QUEITSCH FOTO: MARVEL STUDIOS hq@eb.dk hq@eb.dk

’Avengers: Infinity War’

Instr.: Anthony og Joe Russo. Medv.: Josh Brolin, Scarlett Johansson, Robert Downey Jr., Chris Pratt m.fl. 149 min. Premiere i dag over hele landet

BBBB

Marvels forrige film, ’Black Panther’, der havde premiere i februar, indtjente på blot en måned hele seks milliarder kroner.

Men intet tyder på, at aktionaere­rne i Marvel og Disney-koncernern­e er faerdige med at tjene penge i år. For nu lander den nok hidtil største satsning på superhelte-markedet, ’Avengers: Infinity War’, i biografer verden over. Herhjemme faktisk to dage før premieren i USA.

Og forhåndsin­teressen er i hvert fald ganske overvaelde­nde: Da man lancerede traileren tilbage i december, blev den på bare tre dage set af over 74 millioner mennesker, hvilket da også er noget.

Måske fordi det er den første film i Marvels efterhånde­n ganske omfattende filmuniver­s, der samler alle superhelte­ne fra ’Avengers’, ’Guardians of the Galaxy’ og føromtalte ’Black Panter’ i én og samme historie.

Yderst hemmeligt

Der som altid handler om en fael skurk, der vil vores lille planet til livs. Eller rettere sagt kun halvdelen af den. Hvordan det praecis haenger sammen (hvis det gør), skal jeg ikke forsøge at gøre rede for her, da man som anmelder har skullet skrive under på en embargo, hvor man lover stort set intet at fortaelle om filmens handling.

Vi kan dog røbe så meget, som at den onde Thanos (Josh Brolin) skal samle de seks evighedsst­en, hvilket vil give ham naermest uendelig styrke – og den har han altså ikke taenkt sig at bruge i det godes tjeneste. Og så må alverdens superhelte (eller i hvert fald dem, som Marvel har rettighede­rne til) jo slå de farvestrål­ende pjalter sammen i et forsøg på at afvaerge katastrofe­n.

Hvorvidt det lykkes, må man selvfølgel­ig et smut i biografen for at få opklaret, men der venter en gedigen overraskel­se eller tre forude.

En overraskel­se, som bestemt ikke gør spaendinge­n om den naeste film i serien – der er bebudet til maj naeste år – mindre. For nu at udtrykke det diplomatis­k.

Absurd mange effekter

Selvom ’Avengers: Infinity War’ ikke er lige så vild en film som forgaenger­en ’Black Panther’, er der bestemt ikke sparet på noget her, og hver en dollar kan ses.

Både i det imponerend­e opbud af stjernesku­espillere (hvoraf mange kun har ganske få scener, da det går staerkt her), og ikke mindst i de absurd mange effekter, der dog heldigvis ikke drukner det hele i ren bulder og brag.

Er man til Marvel, hører ’Avenger: Infinity War’ så absolut til i den bedre ende af skalaen

Nytilkomne vil nok hurtigt føle sig haegtet af, og er man slet ikke til genren, er dette bestemt ikke filmen, der vil overbevise en om, at man tog fejl.

Men er man til Marvel, hører ’Avenger: Infinity War’ så absolut til i den bedre ende af skalaen blandt de indtil videre 19 film, der har haft premiere, siden Marvel Cinematic Universe blev søsat med ’Iron Man’ i maj 2008.

Og filmen byder som sagt tilmed på en noget overrasken­de udvikling hen mod slutningen.

 ??  ?? Den onde Thanos jagter evighedsst­enene, der kan give ham uendelig styrke. Iron Man, Captain America, Thor og deres med-helte kaemper for at stoppe ham.
Den onde Thanos jagter evighedsst­enene, der kan give ham uendelig styrke. Iron Man, Captain America, Thor og deres med-helte kaemper for at stoppe ham.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark