Ekstra Bladet

ER DU SIM SALAH BIMS!

Den egyptiske troldmand, Mohamed Salah, var den helt store oplevelse på Anfield

- LASSE MIKKELSEN lm@eb.dk

Et forventnin­gsfuldt publikum gjorde, hvad de kunne for at saette fut under hjemmehold­et, i den første af to Champions League-semifinale­r mellem Liverpool og Roma.

Mohamed Salah, der kom fra netop Roma i sommerferi­en, har vaeret årets helt store åbenbaring hos Liverpool, og han var hård mod sin tidligere klub.

Men det var hans holdkammer­at Sadio Mané, der tog det meste af opmaerksom­heden i kampens indledning.

Af flere omgange var han taet på at bringe Liverpool i front i, men den senegalesi­ske angriber kunne bare ikke score.

Helt godt var det heller ikke for Alex Oxlade-Chamberlai­n, der måtte lade sig udskifte efter et kvarters spil. Hans VM er muligvis i fare.

Bue over målmanden

Efter 36 minutter meldte Mohamed Salah sig for alvor ind i kampen, da han sendte bolden i en flot bue over Alisson i Roma-målet til 1-0.

Kort før pausefløjt fordoblede den egyptiske angriber føringen, da han i naermest Messi-agtig stil driblede sig forbi Roma-forsvaret og fraekt tippede bolden over den fremadstor­mende Roma-målmand.

Den egyptiske troldmand var dog langt fra faerdig.

Ti minutter inde i anden halvleg var Mohamed Salah på spil igen, da han i offsidepos­ition fik lov at løbe bolden op og sende den ind til Sadio Mané, der for en gangs skyld formåede at få bolden over stregen til 3-0.

Roma kom tilbage

Kort efter leverede egypteren endnu en assist, da han spillede Roberto Firmino fri taet under mål.

Liverpools femte mål havde Mohamed Salah for en gangs skyld ikke en fod med i. I stedet kunne han nyde Roberto Firmino heade James Milners hjørnespar­k ind 20 minutter før tid.

Roma fik til sidst et vigtigt udebanemål mod Barcelona i kvartfinal­en. Det fik stor betydning, da de hjemme vandt 3-0, og dermed vendte et 4-1-nederlag til en samlet sejr.

De skulle få to sene mål i Liverpool, og det første kom efter Mohamed Salah blev taget ud med et kvarter igen. Edin Dzeko sørgede for det første ni minutter før tid.

Tre minutter senere åbnede James Milner opgøret igen, da han begik straffespa­rk. Det eksekvered­e Diego Perotti til 5-2, og så skal Roma pludselig ’bare’ vinde 3-0 på hjemmebane igen.

?? FOTO: ALL OVER ?? Liverpools Mohamed Salah var i en klasse for sig, da de rundbarber­ede Roma. To scoringer og to fantastisk­e assists kom der fra den lille egypters venstreben.
FOTO: ALL OVER Liverpools Mohamed Salah var i en klasse for sig, da de rundbarber­ede Roma. To scoringer og to fantastisk­e assists kom der fra den lille egypters venstreben.
 ?? FOTO: AP ?? Liverpools Roberto Firmino – der også scorede to mål – fejrer her Salahs anden scoring på spektakula­er vis.