Ekstra Bladet

TVUNGET TIL INDRØMMELS­E

Den tidligere Team CSC- og Team Saxo Bank-rytter Karsten Kroon har taget doping

- ANDERS JENSEN aj@eb.dk

Den tidligere etapevinde­r i Tour de France Karsten Kroon røber en hemmelighe­d fra cykelkarri­eren over for nyhedsbure­auet ANP.

Han tog doping i løbet af karrieren.

Indrømmels­en kommer, efter at AD tidligere i går skrev om Kroons dopingmisb­rug.

– Historien er rigtig. Jeg brugte doping i en kort periode i løbet af min karriere. Jeg er ked af det, og jeg tager det fulde ansvar for det, siger Karsten Kroon ifølge nyhedsbure­auet ANP.

I den forbindels­e naevner Kroon ikke, hvilket stof han indtog og hvornår.

Hele baggrunden for Kroons tvungne indrømmels­e er meget maerkvaerd­ig.

Fortrolig samtale

Karsten Kroon fortalte journalist hos mediet AD Thijs Zonneveld, at han brugte doping i løbet af sin karriere.

Det var en fortrolig samtale, og den fandt sted i forbindels­e med en jobsamtale om et analytiker­job hos AD under Giro d’Italia i 2017.

Mediet mente dog, at man ikke kunne have en analytiker, der ikke kunne snakke om alle emner inden for cykelsport inklusiv doping, hvis man ikke kunne inddrage sin egen karriere.

Ifølge Zonneveld ville det vaere hyklerisk at spørge ind til hans mening om en dopingsag i Giroen, hvis han ikke ønskede at tale om sin egen fortid.

Trak i land

Ifølge Zonneveld sagde Kroon, at han selv ville offentligg­øre sit dopingmisb­rug, men han trak senere i land.

Det ville AD-journalist­en dog ikke finde sig i.

Han skrev historien, og nu har Kroon altså indrømmet sit dopingmisb­rug. Journalist­en ville ifølge ham selv ikke vaere medskyldig i at beskytte Kroons hemmelighe­d.

Thijs Zonneveld har senere fået at vide, hvilket stof der var tale om, men det vil den hollandske journalist ikke røbe for offentligh­eden.

Tilbage i 2013 kom det ud, at Karsten Kroon havde unormale blodvaerdi­er, hvilket kunne have indikeret et dopingmisb­rug.

– Jeg var cykelrytte­r i en meget svaer tid, og jeg har stor respekt for kolleger, der har modstået fristelsen til at bruge doping på dette tidspunkt, men heldigvis har sporten aendret sig meget, siger Kroon ifølge det hollandske nyhedsbure­au NOS.

Vil fortaelle mere senere

Endags-specialist­en kørte for Team CSC under ledelse af Bjarne Riis fra 2006 til 2009.

Han kom tilbage til Riis i 2012 for det davaerende Team Saxo/Tinkoff, hvor han kørte sine to sidste år af karrieren.

I sin tid på Bjarne Riis’ hold blev Karsten Kroon blandt andet nummer tre i La Flèche Wallone i 2006 og nummer to i Amstel Gold Race i 2009.

Han nåede også at køre for hollandske Rabobank fra 1997 til og med 2005 og amerikansk­e BMC Racing Team fra 2010 til og med 2011.

Karsten Kroon fortaeller yderligere, at han først vil fortaelle mere om sagen efter denne saeson for ikke at skade cykelrytte­re i dag med sin fortid.

Jeg er ked af det, og jeg tager det fulde ansvar for det

 ?? FOTO: AP ?? – Jeg var cykelrytte­r i en meget svaer tid, og jeg har stor respekt for kolleger, der har modstået fristelsen til at bruge doping, fortaeller Karsten Kroon.
FOTO: AP – Jeg var cykelrytte­r i en meget svaer tid, og jeg har stor respekt for kolleger, der har modstået fristelsen til at bruge doping, fortaeller Karsten Kroon.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark