Ekstra Bladet

Jeg har slået større folk ned før

En sportspsyk­olog samt omlaegning­en af traeningen har betydet, at danskeren er et andet sted i sit liv inden kampen mod Arthur Abraham lørdag

- HANS-HENRIK HYBHOLT HARE FOTO: LARS POULSEN Haren@eb.dk

Jeg har også sagt, at taber jeg denne her, så forsvinder jeg. Det er helt klart

Han er, hvor han skal vaere.

Såvel den fysiske som den mentale form er i top inden boksekampe­n lørdag i Offenburg mod Arthur Abraham.

Det vidner en traeningss­ession afviklet for pressen i går om for Patrick Nielsen.

Han står knivskarpt og lader da også lige blusen ryge op, så man, hvis man havde glemt det, kan få syn for sagen: At musklerne er naesten lige så synlige som de voldsomt mange tatovering­er, der flokkes om pladsen på overkroppe­n.

Mentalt er han også tunet ind på Abraham – betonklods­en fra Jerevan med det tyske statsborge­rskab.

En noget anden størrelse end John Ryder, der, overrasken­de for de fleste – Patrick Nielsen inklusive – hamrede danskeren i gulvet i London i efteråret. Det nederlag gjorde noget ved den nu 27-årige Albertslun­d-dreng, der siden har kaempet for at komme tilbage. Han har gjort brug af en sportspsyk­olog, der ifølge Nielsen selv ’har arbejdet meget med hovedet’.

– Det har bare fungeret for mig. Jeg har fået løst nogle problemer og kunnet maerke i min sparring, at hovedet har vaeret med i alle omgange, fortaeller han til Ekstra Bladet.

Stiv af skraek

For der skete et eller andet i knolden på Patrick Nielsen, da han trådte ind i ringen til opgøret mod John Ryder. Som en harddisk spaekket med data, der blev nulstillet. Alt blev flået ud som en anden reboot, og så var kampen reelt tabt.

– Klappen gik fuldstaend­ig ned. Jeg glemte … det var forfaerdel­igt. Jeg blev stiv af skraek. Måske har der vaeret nogle ting i baggrunden, så jeg ikke har vaeret fokuseret rigtigt, siger han og taenker tilbage på mareridtet.

– Det var uhyggeligt, at det kunne ske. At jeg ikke kunne huske hverken a eller b, siger han og tilføjer, at det ikke kommer til at ske igen.

For Patrick Nielsen anno 2018 er et andet sted i sit liv. Han er i interviewe­t ikke meget for at gå i detaljer om eksempelvi­s traening. Han vil så nødigt afsløre gameplan og taktik. Derfor kommer mange udtalelser i generelle termer.

Blandt andet dette her:

– Der har vaeret nogle ting i mit liv, jeg har fokuseret mere på at få aendret. Det har kun vaeret til det positive, siger han.

– Jeg er blevet mere voksen og fundet vaerdierne i det (boksningen, red.) igen. Hvorfor jeg bokser. Det har jeg genfundet. Det er for at blive verdensmes­ter. Nu har jeg chancen for det, siger han.

At han er dybt fokuseret og generelt grovsorter­er i sit liv, skyldes fødslen af hans søn for et års tid siden – og de mange negative røster. Medierne er en ting. Der har vaeret en del skriverier om hans talent og praestatio­ner.

Men lige så meget de sociale medier, hvor folk ikke er for fine til at slynge skideballe­r og øgenavne over tastaturet, selvom det måske ikke altid kan retfaerdig­gøres.

Det er Patrick Nielsen iskold over.

– En påstand: Det er pisseirrit­erende for dig at skulle forholde dig til de danske medier i tide og utide?

– Det er ikke rigtigt. Det betyder ikke noget for mig. Det gjorde det i begyndelse­n (af karrieren, red.), men ikke laengere. Jeg laeser stort set aldrig aviser mere. Men det er jo en del af gamet. – Men hvad med de sociale medier?

– Jeg har min Facebookpr­ofil, min Insta og snappen. Og hvis der er noget med nogen, så bliver de bare slettet, kommer det afmålt og kalkuleret. Er du traet af at tale om, at – du får taesk på lørdag?

– Altså … det gør jeg ikke. Hverken får taesk eller taler om det. De mennesker, jeg taler med, tror på mig og bakker mig op. Altså … hvis folk vil komme og tale om, at jeg taber, så må de gøre det. Men det er der ingen grund til, for det sker ikke. – Det er ellers noget af en krabat, du kommer til at stå over for …

– Jeg har slået større folk ned før.

I ovenståend­e q&a har han ikke fortrukket en mine. Ikke løftet et øjenbryn. Laeberne har knap nok adskilt sig fra hinanden. Hvis man valgte at give ham kaelenavne­t Iceman, så ville det ikke vaere helt skaevt.

Og så er han alligevel ikke hårdere. Når snakken falder på hans søn, eller han kommer med en kaek kommen-

tar, så smiler han. Både med laeber og øjne.

Charmetrol­den, som de fleste laerte at kende og holde af i ’Vild med Dans’ og ’Paradise Hotel’ lever i bedste velgående.

Og der er sekvenser i interviewe­t, hvor jernklippe­n forvandles til en noget blødere og mildere version.

Som ved svaret på det dristige spørgsmål om risikoen for at tabe kampen.

– Betragter du Abraham som den største udfordring i din karriere?

– Absolut. Det kan ikke diskuteres. Og det har jeg det rigtig godt med, for det rammer på det helt rigtige tidspunkt i mit liv, hvor jeg har taget tingene meget mere seriøst.

– Er kampen din sidste chance for at opnå storhed som bokser?

– Helt klart. Jeg har også sagt, at taber jeg denne her, så forsvinder jeg. Det er helt klart. Så bliver det starten på noget helt nyt. Men det sagde jeg også inden kampen mod Rudy (Markussen, red.), og der vandt jeg jo. Så nu tager vi denne her også, siger han og smiler.

To gange har han befundet sig på decideret udebane i sin karriere. I de to nederlag til russiske Dimitri Chudinov og engelske John Ryder i henholdsvi­s 2014 og 2017. Resten er foregået enten i Danmark eller på neutral grund.

Det vil Ekstra Bladet gerne spørge ind til. Hvordan han forbereder sig mentalt på tusindvis af tilskuere, der ikke just vil vaere i hans ringhjørne. Men spørgsmåle­t når naesten ikke at blive stillet, før svaret falder.

– Det kan man ikke sige (at han er på udebane, red.). Tyskland er mit andet hjem. Jeg har boet fire år i Tyskland og taler naesten flydende tysk. Jeg er mere på hjemmebane, end Arthur Abraham er. Han er født i Armenien. Han er ikke engang tysker. Jeg føler mig på hjemmebane.

– Men de fleste vil jo nok heppe på ham ..?

– Ja … fuck det! Det gør mig bare endnu vildere, svarer han afdaempet.

Der er ingen baelter på spil i kampen lørdag i BadenArena i Offenburg. Men vinderen kan meget vel vaere taet på en titelkamp, mens ballet må anses som vaeret overstået for taberen.

Arthur Abraham, der er noteret for 46 sejre og seks nederlag i karrieren, tabte sin seneste kamp om verdensmes­terskabet i IBO til Chris Eubank Jr. sidste sommer. For den 38-årige tysker er det i endnu højere grad end Patrick Nielsen sidste chance. Kampen kan ses direkte på 3+ eller Viaplay på lørdag.

 ??  ?? Iceman – Jeg er mere på hjemmebane, end Arthur Abraham er. Han er født i Armenien. Han er ikke engang tysker, fortaeller en fokuseret Patrick Nielsen.
Iceman – Jeg er mere på hjemmebane, end Arthur Abraham er. Han er født i Armenien. Han er ikke engang tysker, fortaeller en fokuseret Patrick Nielsen.
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark