Ekstra Bladet

CHAMPAGNE-PIRATER

ISHOCKEY: Aalborg udspiller Herning og sikrer DM-guld med en 6-1-sejr

-

37 år efter AaB’s guld vandt Aalborg Pirates i aftes det danske mesterskab med en 6-1-sejr hjemme over Herning Blue Fox i den sjette finalekamp.

Dermed ender Aalborg Pirates som sejrherre med samlet 4-2 i kampe.

Klubben fra Nordjyllan­d vandt de tre første kampe i finaleseri­en, inden Hernings grundspils­vindere slog igen med to sejre i traek.

Med mesterskab­et fuldender Aalborg Pirates en fremragend­e saeson, hvor klubben også vandt pokalfinal­en.

En perfekt start på gårsdagens kamp var staerkt medvirkend­e til den store sejr til hjemmehold­et.

Aalborg Pirates scorede to gange tidligt, og det kom Herning sig aldrig helt over.

Aalborg-spillerne virkede fra begyndelse­n af første periode meget opsatte, og det gav bonus allerede knap tre minutter inde i perioden.

Clay Anderson afsluttede udefra, og pucken passerede Simon Nielsen i Herningmål­et til 1-0 for hjemmehold­et.

Halvandet minut senere kom Aalborg Pirates på 2-0.

Pierre-Olivier Morin forsøgte sig med en aflevering ind mod mål, men pucken ramte en modstander­s skøjte.

Herning rystet

Derefter lagde pucken sig til rette for Peter Quennevill­e, der scorede til 2-0.

Herning-holdet virkede lidt rystet, og Aalborg havde muligheder for at komme på 3-0.

Senere i perioden kom gaesterne bedre med, og fem minutter før periodens udløb var Mathias Mølgaard taet på at dreje pucken i mål til en reducering.

Aalborg Pirates fortsatte dog med at producere chancer, og holdet vandt skudstatis­tikken i første periode med 14-5.

Anden periode blev noget mere lige, og på et tidspunkt kunne balancen vaere tippet over til Hernings fordel.

Kaempe jubel

Tidligt i perioden var Aalborg ellers meget taet på at øge til 3-0, da en afslutning endte på stolpen.

Kort efter var det Hernings tur i den modsatte ende, og det betød reducering til 1-2 efter en stor fejl af Aalborg-målmand Tadeas Galansky.

Hernings Jan Dalecky sendte naermest fra baglinjen pucken lidt bagud ind foran mål.

Tadeas Galansky fik ikke flyttet sig i tide, og så endte pucken i mål.

Der kom mere ro på for hjemmehold­et, da Aalborg vandt en faceoff, hvorefter Peter Quennevill­e konsekvent hamrede til pucken og scorede for anden gang til 3-1.

Det udløste jubel blandt de omkring 5000 tilskuere i Aalborg, og de fik endnu mere at juble over i tredje periode.

Her scorede Martin Lefebvre og Julian Jakobsen, sidstnaevn­te to gange, så der ikke var den mindste tvivl om udfaldet.

Ritzau

?? FOTO: HENNING BAGGER ?? DM-guldet fejres selvfølgel­ig med rigelige maengder champagne.
 ?? FOTO: HENNING BAGGER ?? Julian Jakobsen løfter pokalen.