Ekstra Bladet

ENDELIG FORÅR

- Henrik Schou MR. SKOLEFODBO­LD

der kommer TRAEERNE SPRINGER UD, farver og liv frem efter en lang vinter. Det er blevet forår. Kaerlighed­en blomstrer, det samme gør fodbolden. Bare se på Champions League i år. Alle de vanvittige kampe her i slutspille­t med nerve, intensitet og nedbidte negle hjemme i stuerne. Og de sindssyge mål.

Sådan har det også vaeret i Ekstra Bladet Skolefodbo­ld. Jeg husker ikke så spaendende og taette kampe før i kvart- og semifinale­rne i mine mange år som Mr. Skolefodbo­ld. Det har ganske enkelt vaeret en fornøjelse at vaere med til. Hvis bare finalerne naermer sig, er der dømt tidlig fredagssli­k.

unge har nu spillet MERE END 650.000 med i verdens største skoleturne­ring siden starten i 1961. I denne saeson har flere end 20.000 drenge og piger trukket i skolens trøje og har kaempet for skolens aere eller håneretten i byen. Langt de fleste ved godt, at de aldrig når finalen, men det betyder intet. De er bare stolte af at vaere med, og de har haft en dejlig dag med de andre, også selvom de taber. Det største nederlag i år var 44-0. Det kan man vist kalde en røvfuld. Alligevel smilede alle pigerne efter kampen. Det er så skønt at se.

altså toppen af poppen. MEN FINALEN ER Det er målet for de bedste. Har man først stået i en finale, hører det til de største øjeblikke i ens liv. Bare spørg den far, som skrev en skøn mail til mig sidste uge. Han var anfører på Hedegårdss­kolen, der vandt turneringe­n i 1984. Nu er hans søn i finalen fra samme skole.

Farmand fortaeller om, hvor kaempestor­t det var at få medaljer af Michael Laudrup og Jan Mølby, men isaer om det at kaempe sammen med gutterne for skolen i så vigtig en kamp. Selv 34 år senere mindes de stadig dagen, når skolekamme­raterne mødes. Måske sønnike i 2052 sender os en lignende mail.

mit hjerte at vide, at vi DET VARMER I på Ekstra Bladet har givet så mange chancen for at skabe minder som disse. Eller om store nederlag eller lige ved og naesten-sejre. Plus de tusinder af tilskuere med trommer, bannere og slagsange, der bakker op om deres helte.

masser af de historier, JEG FÅR ALTID når jeg fortaeller, hvad jeg laver. Dem bliver jeg aldrig traet af – jeg bliver bare endnu mere stolt af mit job. Siden slutningen af august har de 1333 hold spillet 1316 kampe og hugget ikke mindre end 8.940 kasser ind. Det giver et snit på 6,7 mål pr. kamp.

de to finaler på SÅ MÅLRIGE BLIVER

Odense Stadion naeppe. Men de fire finalehold har dog tilsammen scoret 231 mål på vej mod Fyn. Mon ikke der er flere gemt i støvlerne?

Jeg glaeder mig helt vildt til kickoff og festen i Odense, og I bør gøre det samme. Kom med på stadion og vaer med, eller følg de spaendende opgør live på tv via ekstrablad­et.dk.

Det kan man vist kalde en røvfuld

 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Pigerne fra Stjernevej­skolen sikrede sig guldet i 2017 efter en klar sejr på 3-0 over Hedegårdss­kolen.
FOTO: CLAUS BONNERUP Pigerne fra Stjernevej­skolen sikrede sig guldet i 2017 efter en klar sejr på 3-0 over Hedegårdss­kolen.
 ?? FOTO: CLAUS BONNERUP ?? Drengene fra Stjernevej­skolen løb også med det hele efter en afgørelse på straffespa­rk. De vandt 3-1 over Marie Kruses Skole.
FOTO: CLAUS BONNERUP Drengene fra Stjernevej­skolen løb også med det hele efter en afgørelse på straffespa­rk. De vandt 3-1 over Marie Kruses Skole.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark