Ekstra Bladet

Svinger sablen

- FOTO: HENRIK SCHOU

– Jeg ved, at mange af de offensive aktioner skal gå gennem mig. Men vi har en farlig offensiv og skifter meget plads og finder hinanden.

– Naesten hele vores hold spiller sammen på Esbjerg fB’s U17-ligahold, så vi kender løbemønstr­ene, fortaeller Mads Zaar, der sammen med sine holdkammer­ater ellers var i store problemer i kvartfinal­en mod NOVAskolen, som først blev afgjort i forlaenget spilletid.

Uvenner på banen

NOVA-skolen var dygtige til at sidde helt oppe i haserne på det ellers boldsikre Esbjerg-hold. Da kombinatio­nerne pludselig svigtede, var det op til Vitaskolen­s Mads Zaar og Mads Borchers. Det lykkedes ikke for duoen, der brugte mere tid på at skaendes end at finde åbningerne.

– Vi fik et kaempe chok i kvartfinal­en. Vi troede, vi kunne gå på vandet og spadsere hele vejen med lukkede øjne. Men så gode er vi altså ikke, og vi blev meget frustrered­e. Jeg var en af de vaerste i kvartfinal­en til at gå og skaelde ud, men det nytter ikke noget. Attituden var allerede anderledes i semifinale­n, og i finalen bliver det endnu bedre!

Målet er Chelsea

Attituden var ganske vist helt forandret i semifinale­n, Topscorer Christian Hassing vågner op og finder niveauet fra de tidlige kampe. Samspillet mellem de teknisk dygtige EfB-drenge i offensiven sidder lige i skabet. Tobias Stagaard formår igen at afvise alt, hvad modstander­en kaster imod ham i defensiven. hvor Vita-drengene også fik mere plads at boltre sig på. Saerligt Mads Zaar, der skaever mod Premier League, når han skal laere nye teknikker.

– Jeg udfordrer meget i mit spil, og jeg forsøger at afdrible en eller to spillere, inden jeg slår en afgørende pasning eller selv går mod mål. Jeg har Chelseas Eden Hazard som mit forbillede, og jeg prøver at laere nogle ting fra hans spil, siger Mads Zaar med et smil.

Sammenlign­ingen er slet ikke så skaev. Staturen og typen passer i hvert fald mellem de to. Selv om der er et godt stykke vej endnu for den danske Hazard, så er fremtidspl­anen lagt.

– Jeg har tre år tilbage af min kontrakt med Esbjerg, og den vil jeg gerne forlaenge og slå igennem på højeste niveau herhjemme. Men så vil jeg gerne til Chelsea, som er den fedeste klub i verden. Hvis jeg er heldig, kan jeg lige nå at spille sammen med Hazard, lyder det igen med et smil fra Mads Zaar.

Vil nyde oplevelsen

Først står den dog på finalen i verdens største skolefodbo­ldturnerin­g for Vitaskolen og teknikeren Zaar, der har fem U16-landskampe i bagagen. Netop erfaringen fra sine optraedene­r i rødt og hvidt vil nøglespill­eren forsøge at bruge til noget positivt i finalen ved Ekstra Bladet Skolefodbo­ld.

– Finalen bliver en af de største kampe i mit liv. Sådan har mange fra vores hold det sikkert. Men jeg har trods alt fået nogle U-landskampe, og det har vaeret kaempestor­t. Jeg ved, man skal nyde oplevelsen, så er der størst chance for at vaere afgørende. Det har jeg taenkt mig at vaere i finalen!

 ??  ?? Mads Zaar svingede konstant den offensive sabel i semifinale­n mod Gyvelhøjsk­olen. Modstander­ne tog fra Vestjyllan­d med en lussing på 0-6.
Mads Zaar svingede konstant den offensive sabel i semifinale­n mod Gyvelhøjsk­olen. Modstander­ne tog fra Vestjyllan­d med en lussing på 0-6.
 ??  ?? Tobias Stagaard (th.) kaster sig ind i alle naerkampe – og vinder langt de fleste.
Tobias Stagaard (th.) kaster sig ind i alle naerkampe – og vinder langt de fleste.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark