Ekstra Bladet

KRØLTOPPEN

PÅ VEJ FREM: Maurits Kjaergaard har på bare et år både ført Hedegårdss­kolen i finalen og har vaeret på prøve i Chelsea

-

Ingen er uundvaerli­g. Ikke engang Maurits Kjaergaard fra Hedegårdss­kolen.

Drengene klarede semifinale­n på Vestegnen uden ham og slog Brøndby Strand Skole med 1-0 på et straffespa­rk, da han var optaget af en DBU-samling. I alle de øvrige kampe har den blot 14-årige profil ellers vaeret holdets klart bedste og baerende spiller.

– Jeg var helt tryg ved det, drengene skulle nok klare det uden mig, lyder det kaekt fra den lange knaegt.

Syv mål er det blevet til undervejs i Ekstra Bladet Skolefodbo­ld for midtbanesp­illeren, de to af dem i den nervepirre­nde kvartfinal­e mod Uglegårdss­kolen. Her viste han for alvor taender og overblik, da han køligt afgjorde det hele. Maurits er helten fra Ballerup. Ingen tvivl om det.

På prøve i Chelsea

Det er også blevet bemaerket allerede i det store udland. Storklubbe­n Chelsea har haft snøren ude og inviteret på en uges prøvetraen­ing.

– De havde vaeret ude til nogle kampe og turneringe­r, og så kom tilbuddet. Det var rigtig spaendende og en fed oplevelse, fortaeller stortalent­et.

– Jeg traenede som 13-årig med deres største talenter. Det laerte jeg helt sikkert meget af. Det er 100 procent min drøm at komme til udlandet, men ikke endnu.

Den engelske klub har uden tvivl vaeret imponerede over boldomgang­en og evnen til at holde på bolden i høj fart frem ad banen.

– Jeg er god til at føre bolden frem, og så er mit overblik også godt

Helt korrekt. Maurits er en fantastisk boks-til-boksspille­r, som hurtigt og sikkert får skubbet holdet med frem som holdets dirigent iført orange støvler og får de andre til at spille med på symfonien. Kombinatio­nen af tempo, teknik og overblik hos den høje midtbanema­nd er guld vaerd. Måske endda pokaler.

Kriller i maven

Trods sin unge alder er han lederen på det boldsikre hold, som rejser til Fyn for at spille den sidste kamp i den 55. udgave af verdens største skoleturne­ring.

Selvom han selv spiller på højt niveau i Lyngby, er der kriller i maven før den store dag.

– Finalen bliver den største oplevelse nogensinde. Der kommer masser af tilskuere, og så vises det hele live på Ekstra Bladet. Det er så vildt!

Hedegårdss­kolen er nu i den syvende finale i Ekstra Bladet Skolefodbo­ld. Blot to af dem er blevet vundet.

Skal det blive til alle gode gange tre, skal Maurits lade krøllerne flyve og finde storformen frem for at slå de staerke vestjyder.

– Jeg glaeder mig helt vildt. Det er så pissefedt, nu er der kun to hold tilbage. Det ene får pokalen med hjem – det ligger på os. Vi skal jo gøre det, som pigerne ikke kunne sidste år, fastslår Maurits Kjaergaard.

Det er 100 procent min drøm at komme til udlandet

 ?? FOTO: HENRIK SCHOU ?? Anfører Malthe Petersen har et formidabel­t blik for spillet.
FOTO: HENRIK SCHOU Anfører Malthe Petersen har et formidabel­t blik for spillet.
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark