Ekstra Bladet

Fra skolefodbo­ld TIL VM-STJERNER

-

Christian Eriksen Danmarks ukronede fodboldkon­ge, Christian Eriksen, tørnede ud for Lillebaelt­skolen i 2005 og 2006. Men Tottenham-spilleren opnåede aldrig samme succes i skoleturne­ringen som i sin profession­elle karriere.

De fynske skoleknaeg­te nåede henholdsvi­s tredje og fjerde runde med Christian Eriksen som profil, men resultater­ne var ikke det vigtigste, husker landsholde­ts nøglespill­er.

– Jeg får utrolig gode minder, når jeg ser det billede. Det var sjovt at spille skolefodbo­ld, og det var en lille gave at få fri fra skole, så man kunne spille kampene, siger Christian Eriksen og råder finaledelt­agerne til at saette pris på oplevelsen.

– Det er bare at nyde det. Det er sjovt, og man laerer en masse ved at spille skolefodbo­ld. Det er noget andet end klubfodbol­d – og så man spiller jo for skolen og at få fidusbamse­n. Frederik Rønnow Landsholde­ts reservekee­per Frederik Rønnow spillede for Sct. Ibs Skole i 2006 og 2007. Holdet klarede sig dog ikke saerlig godt; det røg ud i første runde i begge år. Brøndby-keeperen, der til sommer skifter til Frankfurt i Bundesliga­en, sørgede dog for at tilspille sig fidusbamse­n i 2006. – Det var sjovt. Allerede på det tidspunkt havde jeg et vist talent, så det var sjovt at kunne vise det foran sine skolekamme­rater. Andreas Cornelius

Den bomstaerke angriber fra Atalanta prøvede kraefter med turneringe­n i 2006 for Skolen på Islands Brygge. Det blev dog ikke til den store succes for holdet, der kun gik op til syvende klasse. ’Corner’ og co. røg nemlig ud med en røvfuld på 7-2 i første kamp. Der var dog ingen tvivl om angriberen­s talent. Han løb afsted med fidusbamse­n.

– Vi røg ud i første runde. Så der var ikke meget turnerings­følelse over det. Det var bare en enkelt kamp og så hjem. Men det var en meget sjov og social dag, griner den tidligere FCK’er. Nicolai Jørgensen

Den danske Feyenoord-angriber har meget at takke skolefodbo­lden for. Spillet med klassekamm­eraterne gav nemlig landsholde­ts førsteangr­iber mod på spillet på ny.

– Det er nogle gode minder, og jeg havde et virkelig sjovt år. Skolefodbo­ld var noget, der virkelig gav mig lyst til fodbold igen efter en lidt svaer periode i livet. Det giver rigtig gode minder, når jeg ser det billede. Et lidt sjovt hår, men ellers er det gode minder, siger Nicolai Jørgensen med et grin. Angriberen, der sidste år blev topscorer i AEresdivis­ionen og igen i år har leveret et tocifret antal scoringer i Holland, nåede selv finalen med Egeskolen i 2007, som han og holdkammer­aterne dog tabte med 3-1 til Braendkjae­rskolen – uden at Jørgensen kom på måltavlen. Landsholds­bomberen havde dog, på trods af finalenede­rlaget, en fantastisk oplevelse, og han har et godt råd til dagens finalister.

– Giv den en skalle! Skolefodbo­ld er megasjovt, og det var helt klart noget, der fik mig igennem tiende klasse med et smil på laeben. Det var et af de sjoveste år i mit liv. Ha’ det sjovt, nyd det og scor en masse mål – det giver selvtillid! Mathias ’Zanka’ Jørgensen

Den tidligere FCK-kaptajn og nuvaerende Huddersfie­ld-profil i Premier League, Mathias ’Zanka’ Jørgensen, husker med stor glaede tilbage på sine to år med skolefodbo­ld på Langelinie­skolen i 2003 og 2004. Altså, hvis man lige ser bort fra frisuren.

– Vi var ikke saerlig gode, men vi nåede alligevel kredsfinal­en det ene år. Jeg kan se, jeg skulle have brugt nogle flere penge på trimninger dengang.

– Det var skidesjovt, og jeg husker, at alle de andre fra skolen kom og kiggede på kampene. Det var meget anderledes fra klubfodbol­den. Ikke helt så profession­elt, men mindst lige så sjovt.

 ?? FOTO: EKSTRA BLADET OG LARS POULSEN ??
FOTO: EKSTRA BLADET OG LARS POULSEN
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark