Ekstra Bladet

Tweeter mest om vandtryk

-

Søren Pind er godt nok uddannelse­sog forsknings­minister af navn. Men når han opdaterer sin Twitter-profil – og det gør han flere gange dagligt – kaster Venstre-profilen sig gerne over alt andet end videnskab.

I stedet er det ofte opdatering­er om vandtryk, drengeomsk­aering, københavns­k lokalpolit­ik og fodboldklu­bben Tottenham Hotspur, der bliver praesenter­et for Pinds mere end 77.000 følgere.

Det viser en gennemgang, Ekstra Bladet har foretaget af de seneste fem ugers opdatering­er på Søren Pinds Twitter-profil, som han driver som privatpers­on.

Kattevideo

De 164 tweets og såkaldte retweets fra andre profiler afslører, at under en fjerdedel af Pinds tweets handler om uddannelse­s- eller forsknings­politik.

Siden 22. marts og frem til i går har Søren Pinds tweets fordelt sig på følgende måde:

Fem gange har han opdateret om drengeomsk­aering.

28 tweets er det blevet til om København, hvoraf de 12 af disse har handlet om Pinds frustratio­ner over det lave vandtryk i hovedstade­n.

Pind har tweetet ti gange om ikke-politiske emner, herunder glaedesudb­rud når favoritklu­bben Tottenham scorer.

Derudover har han delt en kattevideo.

Endelig har Søren Pind tweetet hele 82 gange om politik, der ikke har direkte tilknytnin­g til hans ressortomr­åde som uddannelse­s- og forsknings­minister.

Til sammenlign­ing er det kun blevet til 38 tweets, som direkte omhandler forskning eller uddannelse. De 16 af disse er såkaldte retweets, hvor Pind gengiver ministerie­ts egne tweets.

Søren Pind er kendt for sin bramfri stil på sociale medier. Senest har V-ministeren gjort sig bemaerket for sin faelles kamp med Socialdemo­kratiets Henrik Sass Larsen for højere vandtryk i de københavns­ke vandhaner.

I sidste uge, da debatten om drengeomsk­aering på ny rasede, vakte Søren Pind også opsigt ved at koble et muligt omskaering­sforbud til evakuering­en af danske jøder til Sverige under besaettels­en.

’Jeg forstår, at et borgerfors­lag atter vil sende danske jøder til Sverige. En gang var alt rigeligt. Det bliver ikke med min stemme. #omskaering

#femmørkeår’, skrev

Søren Pind.

Ekstra Bladet har tidligere beskrevet Søren Pinds ageren på sociale medier, der har vakt både opsigt og frustratio­ner langt ind i Venstres kredse på Christians­borg.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark