Ekstra Bladet

Brøndby-toget buldrer videre KURS MOD GYLDEN DOUBLE

- GISLE THORSEN gisle@eb.dk

Der er lagt op til en maj med masser af fest og skønne tømmermaen­d på Vestegnen.

Brøndby har sat kursen mod en gylden double, og meget skal efterhånde­n gå galt, hvis ikke de skal stå med to pokaler efter saesonen.

Alexander Zornigers gule hurtigtog buldrer med rekordfart mod guld i Superligae­n og har nu også booket billet til en pokalfinal­e mod Silkeborg Kristi himmelfart­sdag i Parken.

Guldkonkur­renten FC Midtjyllan­d blev isaer før pausen bogstaveli­g talt kørt på røv og albuer ud af et feststemt Brøndby Stadion, hvor de mange trofaste tilhaenger­e for tiden lever et liv i den syvende fodboldhim­mel.

Mod midtjydern­e skulle de kun vente 25 sekunder på at juble første gang.

Brandvarme Kamil Wilczek var iskold, da bolden landede for fødderne af ham på kanten af straffespa­rksfeltet. Med en velplacere­t inderside passerede han Bill Hamid.

’Velkommen på Brøndby Stadion’, som stadionspe­akeren meget passende udbrød, mens Sydsiden gik amok i jubel.

De fik lige lov at traekke vejret et par gange på fantribune­n, inden de på ny kunne juble.

Tim Sparv trådte i bolden på egen halvdel, og den slags straffer Brøndby-holdet nådesløst.

Simon Tibbling spillede Teemu Pukki fri i feltet, og Brøndby-topscorere­n passerede stensikker­t Hamid i FCM-målet.

Det kunne vaere blevet til flere Brøndby-mål i 1. halvleg, og først efter pausen valgte FC Midtjyllan­d at møde ind.

Straks inde i 2. halvleg reducerede Gustav Wikheim med en kanonkugle og skabte en smule spaending.

Midt i halvlegen fjernede Wilczek dog den, da han sendte bolden forbi svage Hamid til 3-1.

FC Midtjyllan­d kunne have tabt endnu større og må efter endnu et nederlag til Brøndby konstatere, at de i løbet af en uges tid formentlig både har tabt mesterskab og pokal.

For selvom der skal stadig spilles meget fodbold, er det svaert at se, hvem der skal kunne ødelaegge festerne på Vestegnen.