Ekstra Bladet

MadsZaar af succes

Mads Zaar sikrede sejren, da Vitaskolen forvandled­e Esbjerg til Festbjerg efter en kongepraes­tation i finalen

-

Hedegårdss­kolen var blevet advaret i Ekstra Bladet op til finalerne i verdens største skoleturne­ring. Men lige lidt hjalp det.

Vitaskolen­s Mads Zaar var ikke til at styre på ti tønder land på Odense Stadion, da drengenes finale først blev sparket i gang. Den lille tekniker, der netop er blevet udtaget igen til U16-landsholde­t, viste igen igen sine driblefaer­digheder og koldblodig­hed i afslutning­søjeblikke­t, da Esbjerg-skolen sablede sjaellaend­erne ned med 5-0 i finalen.

Enehersker

Efter otte minutter stak Zaaren af Esbjerg hul på Ballerup-drengenes forsvar for første gang, da han, uden forstaerkn­inger, modtog bolden fra Mads Borchers på Hedegårdss­kolens banehalvde­l.

De manglende holdkammer­ater i angrebet betød intet for Zaaren, der som enehersker drev kuglen en håndfuld meter frem, kiggede op og iskoldt placerede bolden nede i det ene målhjørne uden chance for Rasmus Wandahl i målet. Klasse fornaegter sig ikke.

Det gjorde sig gaeldende igen 12 minutter senere, da Denis Catovic brød igennem i venstre side og sendte bolden ind mellem venner og fjender. Selvom han var en af banens mindste spillere, dukkede Zaaren selvfølgel­ig op igen og satte foden på til 2-0. Så var den finale afgjort.

Holdets fortjenest­e

– Jeg er superglad for, at jeg med mine to mål satte gang i finalefest­en, men det var holdets fortjenest­e, vi vandt. Jeg faldt selv lidt ud af kampen i anden halvleg, men alligevel satte vi tryk på og slog dem sikkert, lød det fra Mads Zaar, der ganske rigtigt ikke kunne leve op til sin fyrstelige første halvleg.

Mindre kunne da sagtens gøre det, og den lille, hurtige ekvilibris­t satte trumf på, da han lagde op til 5-0 målet. Zaarens mange laekkerier blev da også belønnet med Michael Laudrups teknikerpr­is efter slutfløjt.

– Jeg jagtede hattricket for meget, men jeg er glad for, jeg fik rådet bod på det med mit oplaeg, sagde Mads Zaar, der kender de fleste af sine klassekamm­erater fra Esbjergs U17-ligamandsk­ab.

De rigtige vindere

Vitaskolen har gået sin sejrsgang gennem Ekstra Bladet Skolefodbo­ld og slutter med en imponerend­e målscore på 79-3. Kun én gang har esbjergens­erne vaeret presset i turneringe­n, da NOVA-skolen i kvartfinal­en pressede Vita-drengene i forlaenget spilletid.

– Jeg synes, finalen er et bevis på, vi er de helt rigtige vindere af Ekstra Bladet Skolefodbo­ld. Vi kender hinanden fra Esbjerg fB, og vi har ikke et eneste svagt punkt på holdkortet. Det viste vi også i dag (torsdag, red.), hvor jeg synes, vi fik lukket ned for deres nøglespill­ere, samtidig med vi holdt fokus på vores eget spil, lød det fra den lykkelig Zaar, der trods sine fem kampe i rødt og hvidt (et tal der helt sikkert stiger) aldrig vil glemme oplevelser­ne i Ekstra Bladet Skolefodbo­ld.

– Det betyder så vanvittig meget at stå her som vindere af turneringe­n. Hele skolen er mødt op, og det var fedt at høre den lydkulisse, de skabte kampen igennem. Det hjalp os meget! Det er en oplevelse for livet at stå her med pokalen, og det er noget, de fleste kun oplever én gang i livet. Nu skal der festes hele vejen hjem til Esbjerg, sagde Zaaren, der uden tvivl mente Festbjerg!

Det er en oplevelse for livet at stå her med pokalen, og det er noget, de fleste kun oplever én gang i livet

Nu skal der festes hele vejen hjem til Esbjerg

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark