Ekstra Bladet

JA TIL VORHERRE – OG EN TUR I LUKSUS-ØSEN

Store bededag vil isaer blive husket for de nyslåede konfirmand­ers flotte transportm­idler

- KARSTEN GØTTLER FOTO: CLAUS BONNERUP kag@eb.dk

Over hele landet gjaldede kirkerne i går af ’ja’, da massevis af håbefulde teenagere i deres stiveste puds og hvide kjoler uden tøven sagde ja til Vorherre og til at blive konfirmere­t.

Store bededag – den helligste af årets fridage – er efterhånde­n blevet til store konfirmati­onsdag, hvor den kirkelige tamtam kulminerer med en ordentlig fest og godt med kontanter til konfirmand­erne.

I Silkeborg Kirke sagde 23 drenge og piger fra Langesøsko­len ’ja’ foran sognepraes­t Susanne Kolby Rahbek efter et potpourri af salmer, praediken, bønner og velsignels­e.

Flot bilparade

Mens den talstaerke menighed andaegtigt sang sig gennem repertoire­t, trillede en halv snes flotte køretøjer på plads foran kirken. Nogle mere pompøse end andre. Klar til at give lige så mange af de små voksne en rap og uforglemme­lig start på deres nye liv som små voksne.

Da kirkedøren­e går op, står der en bilpark med alt fra en seks-syv meter lang hvid Lincoln Limousine med hjørnesofa og egen sodavandsb­ar, tre moderne sportsvogn­e i den dyre ende, et aldrende Mercedes-Benzklenod­ie og en klassisk, åben MG-sportsvogn. Samt to store motorcykle­r med maend i XXXL-tøj.

Første bil på pladsen er en elegant Porsche Boxter S Cabriolet ført af ejeren Poul Lübbert.

– Foraeldren­e til min passager, Mathias, har stukket ham en løgn om, at han efter kirken skal op i en brandbil med slushicema­skine. Han bliver nok overrasket, siger ejeren.

Spritny McLaren

En arrigt motorbrøl afslører naeste ekvipages alt andet end diskrete ankomst over de toppede brosten. Det er en spritny, to-saedet sort McLaren 720 S med lige så mange hestekraef­ter i den store V8’er med dobbelt turbo.

Bilen kan uden større aendringer glide direkte ind i et Le Mans-løb. Den står på hvide plader og må have kostet sin ejer – en lokal rigmand – hen ved seks mio. kroner.

I dagens anledning har den anonyme ejer lånt den ud til sin kammerat Henrik Madsen, hvis unge passager, Magnus Bech Isager, intet aner om den foreståend­e køretur. Da han bliver spaendt fast under mågevinger­ne, er han ved at spraekke af stolthed. Det dulmer smerterne fra hans venstre arm, som er braekket.

Unge Anne Lundorff Larsen med blomster i sit opsatte hår aner heller ikke, at der venter hende en usaedvanli­g køretur. Men efter kirken bliver hun sat ned i en åben Porsche Boxter S, hvis ejer og ven af familien, Henning Filbert, iført chefkasket og Beredsskab­sstyrelsen­s galla inklusive ordener gør sin pligt som de svages beskytter og pakker sin småfrysend­e passager ind i en tyk jakke.

– Neeej, det havde jeg altså ikke regnet med, lød det fra den nyslåede konfirmand, inden Porschen med en alt andet end frisure-venlig snerren forsvinder om hjørnet.

Trillebør eller Ferrari

I den anden Porsche Boxter står den på åben mund og polypper hos Mathias Suaning. Foraeldren­e, Heidi Suaning og Kenneth Haugaard, morer sig højlydt over, at deres joke med brandbilen lykkedes til fulde.

– Ha ha. Der tog vi fusen på ham. En tur i brandbil med gratis slushice kunne han overhovede­t ikke se det sjove i, lyder det fra Mathias’ mor.

De kommende weekender vil kirker overalt i Danmark bugne af konfirmati­oner, langstilke­de roser og tusindvis af feststemte gaester.

Naest efter drømmen om mange penge og store gaver vil dagens overraskel­se i stigende grad vaere, om konfirmand­erne skal køres fra kirken i trillebør eller en Ferrari.

Mens den talstaerke menighed andaegtigt sang sig gennem repertoire­t, trillede en halv snes flotte køretøjer på plads foran kirken

Da han bliver spaendt fast under mågevinger­ne, er han ved at spraekke af stolthed

Foraeldren­e til min passager har stukket ham en løgn om, at han efter kirken skal op i en brandbil med slushicema­skine

 ??  ??
 ??  ?? Elegant iklaeder sektionsch­ef i Beredskabs­styrelsen Henning Filbert sin unge passager, Anne Lundorff Larsen, en tyk uniformsja­kke, inden turen i åben Porsche går ud i det midtjyske søhøjlands forårsgrøn­ne natur.
Elegant iklaeder sektionsch­ef i Beredskabs­styrelsen Henning Filbert sin unge passager, Anne Lundorff Larsen, en tyk uniformsja­kke, inden turen i åben Porsche går ud i det midtjyske søhøjlands forårsgrøn­ne natur.
 ??  ?? Under den spritnye McLarens mågevinger er Magnus Bech Isager ved at spraekke af fryd. Han sidder i en firehjulet raket med naesten lige så mange hestekraef­ter som en Formel 1-bil. Den kostbare gaderacer til en pris af ca. seks mio. kroner er stillet...
Under den spritnye McLarens mågevinger er Magnus Bech Isager ved at spraekke af fryd. Han sidder i en firehjulet raket med naesten lige så mange hestekraef­ter som en Formel 1-bil. Den kostbare gaderacer til en pris af ca. seks mio. kroner er stillet...

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark