Ekstra Bladet

Hvor var Kraeftens Bekaempels­e

-

Børnecance­rfonden har givet 12 millioner til kraeftfors­kning vedrørende hjernetumo­rer hos børn. Et fantastisk godt formål, men man sidder tilbage med nogle spørgsmål.

En 16-årig pige stod frem og fortalte, at hun har levet med en hjernetumo­r i 12 år. Hun har selvfølgel­ig ikke haft det samme liv og muligheder som sine jaevnaldre­nde på grund af sygdommen, livet har formentlig vaeret utrolig svaert, og her kommer min undren: Hvorfor har Kraeftens Bekaempels­e ikke doneret de penge for mange år siden, de har jo den største viden på området? Hun og mange andre kunne måske vaere helbredt, hvis man havde knaekket kurven tidligere.

Hvad bruges alle de penge til, som Danmarks største indsamling­sorganisat­ion, Kraeftens Bekaempels­e indsamler hvert år? Skal indsamlede midler bruges til lotteri, bygninger, pantebreve og så videre? Var det ikke bedre at få knaekket kraeftkode­n og bruge pengene på det, som oprindelig var foreningen­s formål, nemlig forskning?

Jens Gade Frederiksb­erg

Det var ikke lige hans kop te, altså vender han blikket mod Det Kongelige Teater og ’rollen’ som chef. Det er jo også nogenlunde det samme – med stor respekt for teatret. Politikern­e forsøger naesten alle at daekke sig ind under en maske, der vil folket det bedste, men ender med den haengende teater-mundvig.

Set med borgernes øjne

 ?? FOTO: FINN FRANDSEN ?? Jens Gade revser Kraeftens Bekaempels­e.
FOTO: FINN FRANDSEN Jens Gade revser Kraeftens Bekaempels­e.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark