Ekstra Bladet

Gangbang-politiker taler ud

Rufferisig­tede Per Zeidler har mistet kontakten til sine børn

- JAMES KRISTOFFER MILES kristoffer@eb.dk

Den tidligere lokalpolit­iker Per Zeidler fortalte i aftes på tv sin historie om den staerkt opsigtsvae­kkende sag om såkaldte gang-bang events, der sidste efterår kostede ham posten i Syddjurs byråd.

Under kommunalva­lgkampen blev det – til staerk bestyrtels­e for lokalsamfu­ndet – afsløret, at Zeidler havde arrangeret sexorgie-aftener i et forsamling­shus. Her kunne deltagere købe sig til gruppesex. Samtidig kom det frem, at Per Zeidler havde pjaekket fra et byrådsmøde for at deltage i et af arrangemen­terne.

Zeidler foralte åbent om den opsigtsvae­kkende sag i DR2’s temalørdag ’Når pikken bestemmer’, som blev sendt i aftes. I den forbindels­e har DR Østjylland talt med den tidligere lokalpolit­iker:

– I mit tilfaelde var det ikke noget med, at ’pikken bestemmer’ (Titel på DR’s temalørdag, red.), men jeg ville gerne frem og fortaelle lidt om den rigtige historie. For mig har det handlet om at kunne organisere noget i forhold til maend og kvinder i et lokalt forum, som har vaeret sex-events, siger Per Zeidler til DR.

Afviser rufferi

Zeidler afviser i interviewe­t, at han har arrangeret aftenerne for at tjene penge. Der var i stedet tale om frivillige arrangemen­ter drevet af lyst:

– Jeg ved godt, at en overskrift, der siger, at man udnytter unge kvinder, saelger bedre end at fortaelle om en på 45, der har vaeret til gang bang. Det her har vaeret studerende, det har vaeret laegesekre­taerer, laerere på skoler og sygeplejer­sker. Det har vaeret hele spektret af det danske samfund af kvinder, siger han og tilføjer:

– Der er ikke nogen, der er blevet tvunget til noget. Alt har vaeret frivilligt på alle taenkelige måder, og alt er blevet fulgt op med sikkerhed i forhold til de enkelte kvinders deltagelse.

Seksual moral

Der er ikke nogen, der er blevet tvunget til noget. Alt har vaeret frivilligt

I interviewe­t giver den tidligere politiker også udtryk for sin uenighed i, at politikere skal oppebaere en højere moral (seksualmor­al, red.) end andre borgere i samfundet.

Zeidler var oprindelig valgt ind for Liberal Alliance, men stiftede siden Sociallibe­ral Borgerlist­e med sin ene søn. Sagen endte med at koste politikerk­arrieren, men den har også haft store, personlige konsekvens­er for Zeidler:

– Jeg har ikke boet hjemme siden 12. november. Der, hvor jeg bor nu, er niende sted, jeg har boet. Jeg har både boet i min bil, i shelters, air-bnb og ved gode venner. Det har vaeret ganske forfaerdel­igt meget af tiden, for jeg har vaeret meget alene og meget ensom, siger Per Zeidler, der også har mistet kontakten til sine børn:

– Jeg ved ikke, hvor mange gange jeg har graedt mig selv i søvn og bedt til de højere magter om, at jeg ville få kontakt til dem igen, og jeg er lidt uforståend­e over, at de på den måde har sat mig på stand-by, siger han til DR.

Ekstra Bladet forsøgte i går forgaeves at få en kommentar fra Per Zeidler.

 ?? JENS THAYSEN/RITZAU SCANPIX ?? Ensom mand
Børnene droppede kontakten til Per Zeidler, da sagen om hans sex-arrangemen­ter kom frem.
JENS THAYSEN/RITZAU SCANPIX Ensom mand Børnene droppede kontakten til Per Zeidler, da sagen om hans sex-arrangemen­ter kom frem.
 ?? PRIVATFOTO ?? Zeidlers reklamemat­eriale for gangbang lagde ikke skjul på noget som helst.
PRIVATFOTO Zeidlers reklamemat­eriale for gangbang lagde ikke skjul på noget som helst.
 ?? FOTO: ERNST VAN NORDE ?? Zeidler var tidligere lokalpolit­iker for Liberal Alliance. Han dannede senere Social Liberal Borgerlist­e op til kommunalva­lget.
FOTO: ERNST VAN NORDE Zeidler var tidligere lokalpolit­iker for Liberal Alliance. Han dannede senere Social Liberal Borgerlist­e op til kommunalva­lget.

Newspapers in Danish

Newspapers from Denmark